Sport

Tonali tíz hónapos eltiltást kapott illegális sportfogadás miatt

Ez azt jelenti, hogy a középpályás számára véget ért a mostani szezon, és lemarad a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságról is

Illegális sportfogadás miatt tíz hónapra eltiltották a labdarúgástól Sandro Tonalit, az angol bajnokságban szereplő Newcastle United olasz válogatott futballistáját.

Tonali tíz hónapos eltiltást kapott illegális sportfogadás miatt
Tonali tíz hónapos eltiltást kapott illegális sportfogadás miatt
Fotó: NorthFoto

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke csütörtökön Rómában jelentette be a 23 éves játékosra vonatkozó ítéletet, s hozzátette, a szövetség és a futballista ügyvédei között létrejött megállapodásnak megfelelően Tonalinak nyolc hónapig tartó terápián is részt kell vennie. Ez azt jelenti, hogy a középpályás számára véget ért a mostani szezon, és lemarad a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságról is, amelyre a címvédő olasz együttes még nem jutott ki.

A döntést és a terápiára vonatkozó megállapodást még az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) sportbíróságának is jóvá kell hagynia.

Tonali korábban elismerte, hogy az AC Milannal töltött ideje alatt saját csapatára is kötött fogadásokat. A futballista a nyáron váltott klubot, 63 millió euróért vásárolta meg a Newcastle.

Tonali mellett honfitársa, az Aston Villában játszó Nicolo Zaniolo ellen is vizsgálat indult, múlt kedden pedig Nicolo Fagioli, a Juventus játékosa kapott hét hónapra szóló eltiltást, valamint 12 500 eurós pénzbüntetést illegális sportfogadás miatt.

Kapcsolódó írásaink