Sport

Konferencia-liga: Döntetlent játszott a Ferencváros a Genk otthonában

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Konferencia-liga: Döntetlent játszott a Ferencváros a Genk otthonában
A ferencvárosi Mohamed Ali Ben Romdhane (j) és Bryan Heynen, a belga csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkör harmadik fordulójában játszott Genk - Ferencvárosi TC mérkőzésen a genki Cegeka Arénában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda egy kapufáig jutott el. Az FTC ezzel a döntetlennel, öt ponttal a második helyen áll a csoportban.

Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

A hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.

Mindkét együttes rendkívül fegyelmezetten és keményen állt bele a meccsbe, sok volt az egy az egy elleni párharc, az ütközés és szabálytalanság. Ebből kifolyólag a kapusoknak szinte semmi dolguk nem akadt, egy-egy veszélyesebb akció alakult ki mindkét oldalon. A 30. percben egy remek szabadrúgás-variáció után megszerezhette volna a vezetést a Ferencváros, de Sigér közeli lövése elakadt a kapusban.

A 42. percben az ex-ferencvárosi Paintsil villant meg, egy csel után gyönyörűen tekert a hosszú sarok felé, Dibusz nyújtózott ugyan, de nem érte el a labdát, amely szerencséjére a felső lécen csattant.

Nagy kimaradt hazai helyzettel indult a második félidő - Zeqiri senkitől sem zavartatva fejelhetett öt méterről, de gyenge volt a megoldása -, amelyben újfent a vendéglátók kezdtek erőteljesebben. A magyar bajnoknak szinte minden energiáját felemésztette a védekezés, így csak elvétve jutott el a rivális kapujáig.

A 81. percben viszont centikre volt a Ferencváros a vezetés megszerzésétől, szöglet után a lepattanó labdát Owusu négy méterről a rövid kapufára lőtte.

A hajrában tovább folytatódott a helyenként durva csata - a csereként beállt Arokodare piros lapot is kapott a ráadásban VAR-vizsgálat után -, de az eredmény nem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Konferencia-liga, csoportkör, 3. forduló:
F csoport: Genk (belga)-Ferencvárosi TC 0-0

Genk, v.: Aleksandar Stavrev (északmacedón)
kiállítva: Arokodare(93.)
sárga lap: Arteaga (29.), el-Hanúsz (59.), illetve Botka (40.)


Genk:
Vandevoort - Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga - Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz - Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)


Ferencvárosi TC:
Dibusz - Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) - Sigér, Makreckis - Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos - Pesic (Lisztes, 73.)

Kapcsolódó írásaink