Sport

A magyar női válogatott is hivatalos induló

Hivatalossá vált, hogy a magyar női válogatott részvétele

Hivatalossá vált, hogy a magyar női válogatott is ott lehet az asztaliteniszezők jövő évi csapat-világbajnokságán a dél-koreai Puszanban.

A magyar női válogatott is hivatalos induló
Madarász Dóra a női asztaliteniszezők nyolcaddöntőjében a japán Ito Mima (háttal) ellen játszott mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnokságon a Fővárosi Sportcsarnokban 2021. július 30-án (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A férfi együttes már a szeptemberi, malmői Európa-bajnokságról kijutott, miután bravúros szerepléssel a nyolc között zárt.

A szabályok szerint a kontinensviadal negyeddöntősei automatikusan kvalifikálták magukat, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják el az októberi világranglistán. A magyar női csapat a kiesők közül a legjobb helyen áll a friss rangsorban, így ott lehet a Koreai Köztársaságban.

Az olimpiai kvalifikációs vb-t február 16. és 25. között rendezik Puszanban, a negyeddöntősök kvótát szereznek Párizsra. A magyar szövetség fejenként 3 millió forintot ajánlott fel a játékosoknak, ha sikerül a nyolc közé kerülniük.

Kapcsolódó írásaink