Sport

Gabriel Jesus a legbiztosabb garancia a vereség ellen

Az 57 fellépésén a brazil összesen hetvenszer talált be

Gabriel Jesus vezeti azoknak az aktív élvonalbeli futballistáknak a lajstromát, akik ha gólt szereztek, az adott bajnoki meccsen nem veszített klubcsapatuk – írta a különleges listát összeállító IFFHS.

Gabriel Jesus a legbiztosabb garancia a vereség ellen
Gabriel Jesus a legbiztosabb garancia a vereség ellen
Fotó: AFP/Adrian Dennis

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet az öt európai élbajnokságban szereplő játékosokat rangsorolta e szempont alapján, és az első helyet elfoglaló brazil csatár 57 olyan angol Premier League-mérkőzést számlál, amikor eredményes volt, csapata pedig – a Manchester City, illetve jelenlegi együttese, az Arsenal – nem veszített.

A Jesus-gólt hozó meccsek közül öt döntetlen mellett 52 zárult a dél-amerikai támadó angol alakulatának győzelmével. Az 57 fellépésén a brazil összesen hetvenszer talált be.

A londoni klub erőssége idén májusban előzte meg az angol James Milnert, akinek 54 olyan mérkőzése van, amelyen az ő góljának köszönhetően (is) kerülte el a vereséget a csapata. Milner számos PL-együttesben megfordult már, idén nyáron igazolt át a Liverpooltól a Brightonhoz.

A listán a harmadik pozíció az argentin Ángel Correáé, aki az Atlético Madridot erősíti, és eddig 51 spanyol bajnoki meccsen segítette hozzá eredményességével csapatát ahhoz, hogy ne kapjon ki.

Kapcsolódó írásaink