Sport

Először rendeznek Magyarországon maratoni akadályfutó-versenyt

Az eseményen hat különböző versenyszámban mérethetik meg magukat felnőttek és gyerekek egyaránt

A hétvégén Eplényben Magyarországon első alkalommal rendeznek olyan akadályfutó-versenyt, amelyen a legbátrabb résztvevők akár egy maratoni távot is teljesíthetnek.

Először rendeznek Magyarországon maratoni akadályfutó-versenyt
A kétnapos esemény csúcspontja szombaton a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő maratoni táv lesz
Fotó: Facebook/Fighters' Run

A Fighters' Run sorozat az idei szezon zárásaként az eplényi Síaréna Vibe Parkban várja a résztvevőket, az eseményen hat különböző versenyszámban mérethetik meg magukat felnőttek és gyerekek egyaránt.

A szervezők tájékoztatása szerint a gyerekverseny mellett a legkönnyebb, az egyfajta élményfutásnak nevezhető Beavatás 4–5 kilométeres távján 10–12 akadályt kell teljesíteniük a versenyzőknek, a klasszikus táv 8–11 kilométert jelent 20–25 akadállyal, míg a középtávon 14–18 kilométer és 25–30 akadály várja a futókat – ez utóbbit egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni.

A kétnapos esemény csúcspontja szombaton a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő maratoni táv lesz, itt a 42 kilométer mellett nagyjából 2000 méter szintkülönbséggel és 70-nél is több akadállyal kell megbirkózniuk a vállalkozó szellemű futóknak, akiknek 11 órás szintidő áll rendelkezésükre. A pályában benne lesznek azok a hírhedt emelkedők, sí- és biciklipályák, amelyek miatt oly sokan kivételes helyszínként emlegetik Eplényt. Az eseményen szívesen látják a nézőket, illetve korlátozott számban lehet még a helyszínen a felnőtt távokra nevezni.

Kapcsolódó írásaink