Sport

Magyar válogatott szeretne lenni Yaakobishvili Áron

A legtehetségesebbek közé választott, és mindössze 17 éves Yaakobishvili Áron legalább három nemzeti csapatban szerepelhetne, de ő magyar mezben lépne pályára a felnőttek között – adta hírül lapszemléjében a Mandiner.

Magyar válogatott szeretne lenni Yaakobishvili Áron
Yaakobishvili Áron több válogatottban is játszhatna, de a szíve a magyarokhoz húzza
Fotó: Facebook/Blaugrana Times

A Barcelona 2. számú csapatának és a hazai U17-es válogatott hálóőre magyarként szerepel a jövő legtehetségesebb ifjú labdarúgóinak listáján – szúrta ki a csakfoci.hu. Mint írták, a Guardian által összeállított listán mindössze három kapus szerepel. 2017-ben egyébként Szoboszlai Dominik is bekerült a legjobb hatvan közé.

A Guardian azt írja, Yaakobishvili Áron 11 éves volt, amikor családjával Barcelonába költözött, a katalán klub pedig egy helyi kiscsapat játékosaként fedezte fel. A La Masiában, a híres utánpótlásképző iskolában öt éve a magyar származású kapus számít az egyik legígéretesebb tehetségnek.

Yaakobishvili Áron most a Barcelona tartalékcsapatánák tagja. A Guardian szerint agilis és remek reflexei vannak, ráadásul mindkét lábával kiváló, ami egy modern kapusnál elengedhetetlen.

A fiatal tehetség édesanyja magyar, édesapja pedig Grúziában született, de Yaakobishvili Áronnak izraeli útlevele is van. Így három válogatottban is szerepelhetne, de ő a magyart választaná.

Kapcsolódó írásaink