Sport

Jégkorong Kontinentális Kupa: az FTC szeretne továbbjutni

A zöld-fehérek pénteken a litván Kaunas Cityvel, szombaton a házigazda Crvena zvezdával, vasárnap pedig az ukrán Szokol Kijevvel találkoznak

Az FTC-Telekom célja, hogy sikerrel vegye a jégkorong Kontinentális Kupa hétvégi, belgrádi körét, és bejusson a legjobb nyolc közé.

Jégkorong Kontinentális Kupa: az FTC szeretne továbbjutni
Az FTC-Telekom játékosai - képünk illusztráció
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kvartett első helyezettje jut tovább a november 17-19-i körbe, amelyet az olaszországi Cortina d'Ampezzóban rendeznek. Ott a rendező SG Cortina, a dán Herning Blue Fox és a lengyel GKS Katowice vár a belgrádi győztesre. A cortinai négyesből pedig az első két helyezett kerül a január 12-14-i négyes döntőbe.

"Célunk a továbbjutás, de nincs könnyű ellenfél. A Kaunas ugyan litván csapat, de az erősebb lett bajnokságban szerepel, a légiósaik jók, gólerősek. Szerb csapat ellen, különösen otthon sosem egyszerű játszani, várhatóan most is ez lesz. A Szokol Kijev pedig szintén erős, két éve a Tüskecsarnokban legyőzött minket, és az a továbbjutásunkba került" - mondta az MTI-nek Hudák Gábor szakosztályvezető.

A csapat útját beárnyékolja, hogy kedden este elhunyt Pap Gábor csapatmenedzser, ezért az együttes az ő emléke előtt tisztelegve szeretné sikerrel venni a belgrádi fordulót.

A magyar csapat programja:
péntek:
FTC-Telekom - Kaunas City (litván) 16.00
szombat:
FTC-Telekom - Crvena zvezda (szerb) 19.30
vasárnap:
FTC-Telekom - Szokol Kijev (ukrán) 13.30

Kapcsolódó írásaink