Sport

Schmidt Ádám: Kiemelt szerepe van a doppingellenes küzdelemnek

Magyarországon a sport kiemelt stratégiai ágazat

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságára látogatott el az Európa Tanács antidoppingcsoportja, amely szakmai napok keretében ismerkedhetett meg a magyar doppingellenes tevékenységgel: Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a látogatás kapcsán kiemelte, hogy Magyarország nemzetközi viszonylatban is kiemelt szerepet tölt be a doppingellenes küzdelemben.

Schmidt Ádám: Kiemelt szerepe van a doppingellenes küzdelemnek
A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságára látogatott el az Európa Tanács antidoppingcsoportja
Fotó: Facebook/Dr. Schmidt Ádám

„Magyarországon a sport kiemelt stratégiai ágazat, ahol az eredményességet középpontba állító versenysport mellett fontos szerepet kap a testmozgáson alapuló egészségvédelem és a fair play. Ezek egyik alappillére a tiltott teljesítményfokozó szerek és módszerek elleni küzdelem, amelynek jelentősége hazánkban megkérdőjelezhetetlen” – idézte a sportállamtitkárság szerdai közleménye Schmidt Ádámot, aki 2022 óta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) alapító tanácsának tagja.

„Hazánk az utóbbi években számos kiemelt nemzetközi sporteseménynek adott otthont – legutóbb a hatalmas sikerrel zárult budapesti atlétikai világbajnokságnak –, ahol vagy a HUNADO végezte a doppingellenőrzést, vagy együttműködött abban. Ez a tevékenység minden esetben a megbízó nemzetközi sportszövetségek megelégedésével zajlott, ezzel is bizonyítva a magyar szervezet munkájának nemzetközileg is elismert minőségét” – tette hozzá a sportállamtitkár.

Az Európa Tanács szakértőkből álló ötfős delegációját Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár fogadta. A találkozón az államtitkárság sportirányítási főosztályának munkatársai mellett részt vettek a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO), a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportügynökség képviselői is.

Kapcsolódó írásaink