Sport

Sanghaj: Edzője szerint Marozsán bárkit képes legyőzni

A szakember arra különösképpen büszke, hogy tanítványa nem ellenfele hibájának köszönhetően győzött, hanem egy fantasztikus nyerő ütéssel diadalmaskodott

Edzője szerint bárkit képes legyőzni Marozsán Fábián, aki kedden a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruud felett diadalmaskodva bejutott a nyolc közé a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

Sanghaj: Edzője szerint Marozsán bárkit képes legyőzni
Marozsán a negyeddöntőbe jutott
Fotó: AFP/Wang Zhao

„Egy körülbelül háromórás küzdelemben kellett végig magas szinten teljesítenie, ami különösen nehéz volt, mert a harmadik játszmában jóformán minden alkalommal, amikor elvehette volna ellenfele adogatását, Ruud szinte tökéletes pontot csinált. Olyankor nem hibázott, ászt, vagy ász értékű szervát ütött, szinte lejátszotta Fábit a pályáról” – idézte a játékos menedzsmentjének közleménye Balázs Györgyöt.

A tréner megjegyezte, Marozsánnak jót tett, hogy a kínai viadalon nem kellett selejtezőt játszani, így 2-3 hete volt felkészülni a tornára a salakon rendezett Davis Kupát követően.

Marozsán a negyeddöntőben a 16. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz ellen lép majd pályára, akinek legerősebb borítása épp a kemény pálya.

„Szerintem Fábi bárkit képes megverni, csak szüksége van bizalomra, az összhangra, ahogy dolgozni tudunk együtt, és akkor beérik a munka. Hurkacz nehéz ellenfél, ott van a legjobb húszban a világranglistán, meglátjuk, mit tud kihozni magából vele szemben. Ilyenkor még hagyom, hogy megélje a győzelmet, majd szerdán beszélünk a következő ellenfeléről” – mondta Balázs György.

Kapcsolódó írásaink