Sport

Verstappen kannibál vagy robot?

A nemzetközi média egyöntetűen a sorozatban harmadik világbajnoki címét megnyerő holland Max Verstappent, a Red Bull versenyzőjét méltatta a Forma–1-es Katari Nagydíj másnapján.

Verstappen kannibál vagy robot?
Verstappen megjavíthatja tavalyi rekordját
Fotó: AFP/William West

Nagy-Britannia
The Sun: „Természetesen Verstappen győzött – ez a 14. sikere az idei 17 futamból. Ráadásként a leggyorsabb körért járó plusz egy világbajnoki pontot is megszerezte.”
Daily Mail: „Verstappen a 11. Forma–1-es versenyző, aki legalább háromszoros világbajnok lett, és az ötödik, akinek sikerült sorozatban három vb-címet nyernie. Ezzel lezárta az F1 történetének egyik leginkább lenyűgöző szezonját.”
The Guardian: „A győzelem és az egész verseny ismét teljes mértékben Verstappen kezében volt.”
Spanyolország
Marca: „Verstappen nyerte a pokoli hőségben rendezett futamot Piastri és Norris előtt. Drámai verseny volt a 40 Celsius-fokos forróságban.”
As: „Max Verstappen lenyűgöző! Egy ideje már történelmet ír a Forma–1-ben és folyamatosan rekordokat dönt a Red Bull-lal, amely egy viszonylag új csapat, de máris a legnagyobb istállók nyomdokaiban jár.”
Mundo Deportivo: „Verstappen egy másik bolygóról jött. Milyen izgalmas lenne a küzdelem a futamgyőzelmekért és a vb-címért, ha Max nem lenne ennyivel jobb a többieknél.”
Olaszország
Gazzetta dello Sport: „Verstappen egy robot.”
Tuttosport: „Verstappen a kannibál. A Ferrari egy délibáb.”
Franciaország

L’Équipe: „Verstappen megszerezte a harmadik világbajnoki koronáját, miután mesteri módon uralta a Katari Nagydíj teljes hétvégéjét.”
Ausztria
Kronen Zeitung: „A régi-új Forma–1-es világbajnok Max Verstappen nem tud betelni a sikerekkel.”
Kurier: „Katari gálaelőadás a világbajnok Verstappentől, feszültség a Mercedesnél. A Red Bull-sztár Verstappen újfent brillírozott és idénybeli 14. futamgyőzelmét aratta.”
Svájc

Blick: „Pénteken pole pozíció, szombaton világbajnoki cím a sprintfutamon, vasárnap pedig a Katari Nagydíj megnyerése. A Red Bull holland sztárja saját rekordját üldözi, amelyet az előző szezonban állított fel 15 futamgyőzelemmel. A 2023-as idényből még öt viadal hátravan.”

Kapcsolódó írásaink