Sport

Először nyert otthon a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 1-0-ra nyert otthon a sereghajtó Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel a hetedikről a negyedik helyre lépett előre.

Először nyert otthon a Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia az első hazai győzelmét aratva 1-0-ra nyert otthon a sereghajtó Kisvárda ellen
Fotó: Facebook/Kisvárda FC

A Puskás Akadémia a mostani bajnokságban először győzött hazai pályán, a gyepszőnyeg használhatatlansága miatt eddigi összes meccsét idegenben játszó Kisvárda pedig sorozatban hatodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, v: Bognár
gólszerző: Golla (57.)
sárga lap: Gruber (38.), Brandon (40.), Komáromi (90.), Szolnoki (92.), illetve Jovicic (21., 74.), Lippai (34.)
piros lap: Jovicic (74.)

Puskás Akadémia:

Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon - Batik, Corbu (Plsek, 69.), Nagy Zs. (Komáromi, 89.) - Levi (Puljic, 76.), Gruber (Colley, 69.), Soisalo (Slagveer, 77.)

Kisvárda:

Kovács M. - Navratil (Kovacic, 76.), Lippai, Jovicic, Széles (Alic, 60.) - Ötvös (Nikolov, 69.), Melnyik, Cipetic - Balogh (Makowski, 68.), Mesanovic (Ilievski, 68.), Camaj

A Puskás Akadémia birtokolta többet a labdát az első félidőben, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A Kisvárda a védekezésre helyezte a hangsúlyt, alig jutott el a hazai tizenhatosig. Egyik kapu sem forgott igazán veszélyben az első 45 perc nagy részében, egy-egy lövés, illetve fejes hárítása jelentett - könnyen megoldható feladatot - a vendégek fiatal kapusának, a húszéves Kovács Marcellnek. A hazai csapat a 45. percben állt a legközelebb a gólszerzéshez, akkor Levi távoli lövése nyomán a kapufán csattant a labda, nem sokkal később pedig Nagy Zsolt tekert fordulásból a kapu mellé.

A szünet után sokkal aktívabb kisvárdai csapat jött ki a pályára, egymás után dolgozta ki a helyzeteket, Markek Tamásnak is akadt már dolga. Mégis a Puskás Akadémia szerzett vezetést, bal oldali szögletnél Golla maradt üresen a hosszú oldalon és közelről a kapuba fejelt. Az utolsó bő negyedórára emberhátrányba került a Kisvárda, mert Jovicic megkapta második sárga lapját. A vendégeknek volt esélyük a gólszerzésre, Camaj még a kiállítás előtt szép cselek után a kapufára tekert, később pedig kicsivel passzolt a kapu mellé.

A Kisvárda megpróbált egyenlíteni, több helyzetet kialakított a hajrában, de nem volt pontos a befejezéseknél, így ismét pont nélkül maradt.

Kapcsolódó írásaink