Sport

Simán kikapott a Kecskemét a Diósgyőr vendégeként

A miskolci együttesnek hazai pályán ez volt sorozatban a harmadik sikere a bajnokságban, míg a KTE egymás után negyedszer kapott ki az élvonalban

Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét kétgólos vereséget szenvedett a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Simán kikapott a Kecskemét a Diósgyőr vendégeként
Újra egyre többen járnak focimeccsre a Diósgyőr miatt
Fotó: facebook.com/DVTK1910

Az első 20 percben egyértelműen a hazaiak voltak jobbak, akik ebben a periódusban kézben tartották a mérkőzést, ennek megfelelően a játék képe az ő akaratuk szerint alakult. A DVTK 17 perc alatt kétgólos előnyre tett szert, miközben a vendégek csak keresték a saját játékukat, és védekezésben nem tudták útját állni a hazaiaknak. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a meccs, de a Kecskemét változatlanul nem tudott eljutni még a szépítésig sem. A vendégek előtt nem igazán adódott komoly gólszerzési lehetőség, a Diósgyőr viszont akár három vagy négy góllal is vezethetett volna a szünetben.

Fordulás után a kettős cserével felfrissített kecskemétieknek változatlanul a védekezéssel kellett törődniük, majd miután rendezték a soraikat, valamelyest átvették az irányítást, és több veszélyes akciót is vezettek. A diósgyőri kapuban ugyanakkor magabiztos maradt Ogyincov, aki nem egyszer avatkozott közbe remekül. A hazaiak aztán egy szép támadást góllal fejeztek be, így háromgólos előnyre tettek szert, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötték a meccset. A Kecskemét igyekezett szépíteni, ami végül büntetőből sikerült, de a találkozó összképe alapján a hazaiak győzelme teljesen megérdemelt volt.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Diósgyőri VTK–Kecskeméti TE 3–1 (2–0)
Miskolc, 7292 néző, v: Káprály
gólszerzők: Vancas (9., 11-esből), Gera (17.), Jurina (70.), illetve Horváth K. (86., 11-esből)
sárga lap: Zeke (8.), Belényesi (36.), Szalai G. (50.)

DVTK: Ogyincov - Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen - Holdampf (Bényei, 80.), Vallejo, Vancas (Klimovics, 73.) - Pernambuco (Jurek, 80.), Edomwonyi (Jurina, 22.), Lukács (Acolatse, 73.)

Kecskemét: Varga B. - Iyinbor (Nagy O., 55.), Belényesi, Szalai G. (Katona, 82.) - Szűcs, Vágó (Meszhi, 73.), Zsótér, Szuhodovszki, Zeke (Leoni, a szünetben) - Pálinkás (Szendrei, a szünetben), Horváth K.

A DVTK a 3., a KTE a 8.helyen várja a folytatást.

Kapcsolódó írásaink