Sport

Legyőzte a Kecskemétet, az élre ugrott az Ferencváros

A Ferencváros 1-0-ra nyert hazai pályán a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen.

Legyőzte a Kecskemétet, az élre ugrott az Ferencváros
Fontos győzelemnek tartja a Fradi a szerdait
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club

Az előző bajnokságban egyszer sem tudta legyőzni mostani ellenfelét a címvédő fővárosi csapat - kétszer kikapott tőle, egyszer pedig döntetlent játszott vele -, mostani sikerével viszont a harmadik helyről a tabella élére ugrott.

A legutóbb ezüstérmes kecskemétiek a mostani kiírásban nemcsak pontot, de még gólt sem szereztek idegenben.

A mérkőzést a július végi nyitányról nemzetközi kupakötelezettség miatt halasztották el.

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros lépett fel támadólag, sok akciót vezetett, helyzeteket is alakított ki, de nem tudta igazán zavarba hozni a szervezetten védekező Kecskemétet. Legfőképpen azért, mert kissé tompán játszott, lassan járatta a labdát. A vendégeknek is volt egy komoly gólszerzési lehetőségük a félidő elején, többnyire azonban az ő térfelükön zajlott a játék. A hazai csapat futballozott fölényben, ám a Kecskemét kontrollálta a mérkőzést.

Az FTC a második félidőben is diktálta a tempót, továbbra is sorozatban vezette a támadásait, erőfeszítése a 72. percben hozta meg az eredményét: a sokadik szögletnél balról jött középre a labda, a jól érkező Sigér pedig öt méterről fejelt a kapuba. A fővárosi csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot, mert sokat tett a gólszerzését.

Kapcsolódó írásaink