Sport

Labdarúgó NB I: első győzelmével elmozdult a kiesőzónából a Mezőkövesd

Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét otthonában aratta szezonbeli első bajnoki győzelmét a Mezőkövesd, amely a duplázó Stefan Drazic vezérletével gyűjtötte be a három pontot a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Labdarúgó NB I: első győzelmével elmozdult a kiesőzónából a Mezőkövesd
Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2
Fotó: Facebook/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

Kuttor Attila együttese ráadásul ennek a sikernek köszönhetően a sereghajtó pozícióból a már bennmaradó, tizedik helyre jött fel a tabellán.

Ugyan a találkozó első nagy helyzetét a hazaiak hagyták ki, a folytatásban csak kapusuknak, Varga Bencének köszönhették, hogy megúszták kapott gól nélkül az első félidőt. A mezőnyben kiegyenlített játékot láthatott a közönség, a kapu előtt azonban a Mezőkövesd volt veszélyesebb.

A fordulást követően a második játékrész közepén Drazic bolondította meg szinte a teljes hazai védelmet, ezzel szerzett vezetést a Mezőkövesd, amely innentől kezdve foggal körömmel, helyenként 11 játékossal a saját térfelének közepén védekezve őrizte azt. A 79. percben Drazic egyedül, a saját térfeléről indulva törhetett kapura, majd rendkívül pimasz módon megvárta, amíg ketten is utolérik, védőit pedig elfektette, mielőtt a kapuba lőtt.

A Kecskemét ugyan a hajrában is nagy erőkkel rohamozott, de ezen az estén minden helyzetet elpuskázott.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (0–0)

Kecskemét, v.: Csonka
gólszerző: Drazic (63., 79.)
sárga lap: Szuhodovszki (38.), Belényesi (48.), Vágó L. (62.), illetve Kállai (31.)


Kecskeméti TE:
Varga B. – Szabó A. (Szendrei, 81.), Belényesi, Szalai G. – Májer, Zsótér, Vágó, Szuhodovszki, Zeke – Pálinkás (Tóth B., 60.), Horváth K.


Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, Luki, Beriasvili, Pillár, Nahirnij – Brtan (Gomis, 64.), Cseke, Vajda S. (Cseri, 64.) – Da. Babunski (Nagy G., 83.), Drazic (Szalai J., 92.)

Kapcsolódó írásaink