Sport

Kinevezték Nagelsmannt a német futballválogatott élére

A válogatott október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, már az új szakvezetővel

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Julian Nagelsmannt nevezték ki a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Kinevezték Nagelsmannt a német futballválogatott élére
Kinevezték Nagelsmannt a német futballválogatott élére
Fotó: ROBERT MICHAEL / DPA-ZENTRALBILD / AFP

A német szövetség pénteki bejelentése szerint a Hansi Flicket váltó 36 esztendős szakember a jövő évi, németországi Európa-bajnokság végéig irányítja a Nationalelfet.

Az előző kapitányt, Hansi Flicket szeptember 10-én küldték el – ő az első német szakvezető, akit menesztettek –, miután csapata 4–1-re kikapott Japántól odahaza felkészülési mérkőzésen, így 38 év után sorozatban háromszor szenvedett vereséget, és a legutóbbi 17 összecsapásából csak négyet nyert meg. Később a vb-ezüstérmes franciák ellen egyszeri „beugróként” Rudi Völler csapatigazgató ült le a válogatott kispadjára.

Nagelsmannt márciusban menesztette a Bayern München, ennek ellenére 2026-ig még él a szerződése a bajorokkal, de a klub valószínűleg érdekelt a megállapodás felbontásában, emellett korábban Flicket is elengedte a DFB-hez.

A német válogatott október 9-én kétmeccses amerikai túrára indul, már az új szakvezetővel, aki 1926 óta a legfiatalabb német szövetségi kapitány. Csaknem 100 évvel ezelőtt a 34 éves Otto Nerzet nevezték ki a Nationalelf élére.

Kapcsolódó írásaink