Sport

Konferencia-liga – Stankovic elégedett a ferencvárosi játékosokkal

A 45 éves szakember kifejtette, nem kell sok változtatás az együttesnél

Dejan Stankovic vezetőedző kifejezetten elégedett a Ferencváros labdarúgóival a kinevezése óta eltelt két hétben, ennek megfelelően győzelmet vár csütörtökön a Cukaricki ellen a Konferencia-liga csoportkörének nyitányán.

„Sajnálom, hogy válogatott kötelezettségek miatt több játékossal kevesebb időm volt, illetve néhány futballista, így Tokmac Nguen és Adama Traore sérüléssel bajlódik. Az eltelt időben ennek ellenére igyekeztem nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megismerni a keret tagjait” – mondta az MTI érdeklődésére a szerb tréner a szerdai sajtótájékoztatón.

„Elégedett vagyok az elvégzett munkával, mert látom az akaratot a fejlődésre csapat- és egyéni szinten is. Mindenki kiválóan dolgozott.”

A 45 éves szakember kifejtette, nem kell sok változtatás az együttesnél, ezért elsősorban támogatni szeretné a játékosokat a fejlődésben. Megjegyezte, minden edzőnek megvan a saját elképzelése, ezt viszont lassan, kis lépésekben akarja végrehajtani, nem fog azonnal mindent lecserélni és megváltoztatni.

Stankovic az ellenfél kapcsán arról beszélt, megnézte a Crvena zvezda elleni meccset, amelyen a Cukaricki a bátor játékának köszönhette a 2–1-es sikerét. Szerinte a szerb bronzérmes klub keretében a fiatal és tapasztalt futballisták jó egyveleget alkotnak.

„Mindig győzelemre játszunk, ez persze rizikóval is jár, de ez vállalt kockázat” – szögezte le a Ferencváros célját Stankovic, aki szerint nehéz csoportban szerepel az FTC. Hozzátette, a Cukaricki mellett a Fiorentinát is jól ismeri, mivel az előző idényben még a Sampdoriát irányította.

Stankovic a sajtótájékoztató végén köszönetet mondott Kubatov Gábor elnöknek, akit nagyon bátor, erős és karakteres sportvezetőként jellemzett.

„Nem vagyok hülye, tudom, milyen nehéz körülmények között nevezett ki, ezt külön köszönöm neki. Azt szeretném, hogy a csapat legalább olyan szintet képviseljen, mint az elnök” – mondta el szerbül és angolul is a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Stankovic arra utalva, hogy elődje, Máté Csaba tízből kilenc meccset megnyert.

Muhamed Besic a rivális kapcsán kiemelte, hogy jól ismeri a hozzá hasonlóan bosnyák Ognjen Vranjest, illetve a Cukarickinek sok fiatal labdarúgója van, akik szerinte biztosan nem félnek egyetlen riválistól sem.

„Nem szeretném összehasonlítani az edzőket. Stankovicot mindenki ismeri, nagy energiát és erőt hozott a csapathoz. Próbálunk úgy játszani, ahogy ő kéri, megvan elképzelése a futballról, de erről egyelőre nem akarok beszélni” – mondta az MTI érdeklődésére a védekező középpályás az edzőváltás kapcsán.

Besic kiemelte, nagyon jó érzés volt visszatérni a pályára hét hónap és egy nap után, kiváltképpen, hogy sikerült betalálnia a Nagyecsed elleni kupameccsen.

„Nem ez volt az első nagy sérülésem, így jobban tudtam kezelni ezt a helyzetet. A hitem is segített ebben a nehéz időszakban” – fogalmazott Besic, aki szerint erős csoportba került a Ferencváros, de tavaly még erősebből jutott tovább elsőként az Európa-ligában. „Minden rajtunk múlik, ha mi jól játszunk, akkor minden rendben lesz”.

A Groupama Arénában csütörtökön 18.45-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó írásaink