Sport

Maratoni küzdelemre készül a Falco kosárlabdacsapatának vezetőedzője

Milos Konakov szerint „régi-új arcokkal” erősödött a Falco KC

Maratoni küzdelemként tekint a Falco-Vulcano Energia KC bajnoki címvédő kosárlabdacsapatának vezetőedzője a hamarosan induló hazai bajnoki idényre, illetve a Bajnokok Ligája csoportkörére, amelyben a szombathelyieknek a spanyol Malagával, a francia Le Mans-nal és a görög Periszterivel kell megküzdeniük a továbbjutásért.

Maratoni küzdelemre készül a Falco kosárlabdacsapatának vezetőedzője
A szombathelyi Perl Zoltán (b), Kovács Máté Benedek (b2) és Zach Brown (j), valamint a soproni Yasiin Joseph a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Sopron KC mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Milos Konakov az MTI-nek nyilatkozva a csapat csütörtöki nyílt edzése után úgy fogalmazott: a játékosoknak élvezniük kell a meccseket, a felelőségnek az edző vállát kell nyomnia.

„Mérkőzésről mérkőzésre fogunk haladni, nem kell kapkodni, nem kell idegeskedni, úgy kell tekinteni az előttünk álló idényre, mint egy maratonra” – mondta.

Milos Konakov szerint „régi-új arcokkal” erősödött a Falco KC, hiszen csak Antonio Jordano a teljesen új játékos, Pongó Marcell sok mérkőzést játszott ellenük és a válogatottból is ismeri a csapat tagjait, Benke Szilárd pedig egy év francia légiós lét után tulajdonképpen visszatért Szombathelyre.

A vezetőedző beszélt arról is, hogy a csapat hamarosan Olaszországba utazik, ahol részt vesz egy felkészülési tornán, a Napoli és a Brindisi csapatával méri össze tudását. Mindkét olasz együttes komoly játékerőt képvisel, így a mérkőzések képet adhatnak arról, hogy fizikálisan és mentálisan hol is tart a csapat – jegyezte meg.

Konakov a BL-szereplés esélyeit illetően úgy fogalmazott, akár szerencsésnek is mondható, hogy október 18-án, az első meccsen hazai pályán fogadják az Unicaja Málagát, ezen a mérkőzésen szerinte „meglepetés is születhet”.

Gráczer György ügyvezető úgy fogalmazott: keretükből csak légiósok távoztak, azzal pedig, hogy három válogatott játékost is sikerült a „Falcóba csábítani”, a csapat magyar magja erősödött. Mint mondta, szeretnék ismét kiharcolni a Magyar Kupa-győzelmet és megvédeni a bajnoki címet, ehhez azonban az is kell, hogy komoly sérülések ne gátolják őket.

„Azt is szeretnénk, ha a Bajnokok Ligájában a csoportkörök után a Falco még januárban is mérkőzéseket játszana” – tette hozzá.

Perl Zoltán csapatkapitány elmondta: a Falco játékosai nagyon motiváltak, az edzéseken jól teljesítenek. A cél a legutóbbi szezon sikereinek megismétlése, ennek egyik feltétele az, hogy az új játékosok a lehető legjobban be tudjanak illeszkedni. A játkoskeret bővülése azt jelenti, hogy kisebb problémát fognak okozni az esetleges sérülések. Véleménye szerint a jelenlegi összetételű csapattal van esélyük arra, hogy BL-ben bekerüljenek a legjobb 16 csapat közé.

Kapcsolódó írásaink