Sport

Csalással vádolják Messiéket

Argentína világbajnoki címe előre meg volt rendezve

A holland labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Louis van Gaal meglehetősen merész kijelentést tett Argentína világbajnoki címe kapcsán, ugyanis a legendás edző szerint előre meg volt írva, hogy Lionel Messinek világbajnokként kell befejeznie a pályafutását – írta meg az Origo.

Csalással vádolják Messiéket
Lo Celso és Messi
Fotó: AFP / JUAN MABROMATA

Van Gaal a 2022-es katari világbajnokságon vezette a hollandokat, akik egy meglehetősen emlékezetes mérkőzést játszottak Argentínával a negyeddöntőben. A 2–2-es döntetlennel zárult meccsen végül az argentinok 4–3-ra nyerték a büntetőpárbajt, van Gaalnek pedig olyan érzése volt, mintha a játékvezetők elnézőbbek lettek volna Messiékkel.

„Nem igazán akarok túl sokat beszélni róla. Ha megnézzük, hogy Argentína hogyan kapta a gólokat, és mi hogyan kaptuk a gólokat, hogy néhány argentin játékos hogyan ment át egy határon, mégsem kaptak érte büntetést, szóval szerintem kijelenthető, hogy az egész előre meg volt írva" – kezdte a korábbi szövetségi kapitány a NOS-nak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit értett ez alatt, Van Gaal azt mondta: „Mindent komolyan úgy gondolok, ahogy mondom. Messinek mindenképp világbajnoknak kellett lennie" – mondta az Ajax, a Barcelona, a Bayern München és a Manchester United egykori edzője, aki a Holland Labdarúgó Szövetségtől (KNVB) életműdíjat kapott Utrechtben a holland labdarúgásért tett nagyszerű munkája elismeréseként.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink