Sport

Több mint tízezren neveztek a Wizz Air Budapest félmaratonra

Az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonjuk teljesítésére készülnek

Több mint tízezren neveztek a vasárnapi, 38. Wizz Air Budapest félmaratoni futófesztiválra, amely a 21,097 kilométeres táv országos bajnoksága is lesz egyben.

Több mint tízezren neveztek a Wizz Air Budapest félmaratonra
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szervező Budapest Sportiroda keddi közleménye kiemeli: az esemény „királytávjára”, az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonjuk teljesítésére készülnek. Ezen a távon minden negyedik induló külföldi lesz, 94 országból 2100 határon túli jelentkezés érkezett a különböző versenyszámokra, amely közelít a covidjárvány előtti csúcsokhoz.

„A járvány után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus” – mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

„Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével bíztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket”– tette hozzá Kocsis Árpád.

A rajt és a célterület az ELTE Lágymányosi Campusán, a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.

Kapcsolódó írásaink

Csaknem ötezer induló a női futógálán

ĀAz ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóeseményén az 1000 méteres családi futás mellett 2,5, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, utóbbi párban is teljesíthető