Sport

Maratoni kajak-kenu vb – A Kiszli, Kőhalmi páros győzelmével zárult a verseny

A magyar küldöttség hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel élen zárta az összesített éremtáblázatot

A Kiszli Vanda, Kőhalmi Emese női kajak páros aranyérmet nyert női K–2 24,3 kilométeren a maratoni kajak-kenu világbajnokságon a dániai Vejen Koldingban, melynek vasárnapi zárónapján további két érmet szerzett a magyar küldöttség.

Maratoni kajak-kenu vb – A Kiszli, Kőhalmi páros győzelmével zárult a verseny
Kiszli Vanda
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó versenynapon ugyanebben a számban a Rugási Csilla, Csépe Panna kettős a dobogó legalsó fokára állhatott fel, míg a Zemen Dániel, Kékesi Árpád alkotta ifjúsági kajak páros a második helyen végzett.

A magyar szövetség honlapja szerint utóbbi versenyszám volt az első vasárnap, s mind Zemen és Kékesi, mind a Kollek Máté, Kiss Dávid páros is jó rajtot vett, rögtön az élbolyba kerültek. Utóbbi azért szállt ki az érmekért folyó csatából, mert megsérült a hajójuk kormánya, de Zemenék végig tartották pozíciójukat a mezőny elején, s végül másodikként zártak.

Női kajak párosban egy rendkívül szoros befutó végén szerzett érmet mindkét magyar egység: Kiszli és Kőhalmi világbajnok duója mögött egy másodpercen belüli idővel ért célba az ezüstérmes spanyol Fernandez, Alvarez kettős, valamint a végül harmadik Rugási, Csépe hajó. Kiszli Vanda egy ezüst mellett így második aranyérmét szerezte meg Vejen Koldingban, összességében pedig már kilencszeres maratoni világbajnok. Kőhalmi Emesének ez a negyedik vb-sikere.

A magyar küldöttség hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel az élen zárta az összesített éremtáblázatot.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink