Sport

Takács Boglárka nem jutott döntőbe női 100 méteren

A világbajnokságok történetének első magyar női 100-as indulója a vasárnapi előfutamból 11.18 másodperces eredménnyel simán, futamharmadikként lépett az elődöntőbe, ott viszont már nem lehettek továbbjutási álmai

Takács Boglárka 11.26 másodperces idővel elődöntős futamában a nyolcadik lett, így nem jutott döntőbe női 100 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap.

Takács Boglárka nem jutott döntőbe női 100 méteren
Takács Boglárka a női 100 méteres síkfutás elődöntőjében
Fotó: MH/Purger Tamás

Az országos csúcstartó (11.14 mp) sprinter, többek között az aranyérem három favoritja közül kettővel, a ranglistavezető jamaicai Shericka Jacksonnal és az amerikai Sha'Carri Richardsonnal került egy futamba, s mezőny erejéről minden elmond, hogy a nyolcból hat sprinternek 11 mp-en belüli egyéni csúcsa volt.

A mezőny szélén, a kettes pályán futó Takács a rajtot nem kapta el rosszul, de a belső pályákon futók folyamatosan távolodtak tőle. Végül a célba szinte egyszerre érkezett meg a 11.25-t produkáló, hetedik spanyol Jael Bestuével, aki egy századdal volt jobb nála. A futamot Jackson nyerte 10.79-cel, azonos időt ért el a dél-afrikai Marie-Josee Ta Louval, Richardson pedig 10.84-gyel lett harmadik.

Kapcsolódó írásaink