Sport

Atlétikai vb - Halász Bence: olimpiai, világ- és Európa-bajnokként akarom befejezni

80,82 méteres eredménnyel lett bronzérmes

Az újabb vb-bronzérem után sem változtak Halász Bence céljai, a 26 éves kalapácsvető olimpiai, világ- és Európa-bajnokként akarja befejezni pályafutását.

Atlétikai vb - Halász Bence: olimpiai, világ- és Európa-bajnokként akarom befejezni
A bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés eredményhirdetésén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én.
Fotó: MTI/Derencsényi István

A szombathelyi dobó a budapesti atlétikai világbajnokságon elért harmadik hely másnapján úgy nyilatkozott, még mindig nagyon fáradtnak érzi magát mentálisan és fizikailag is. Hozzátette, rengeteg gratuláló üzenetet kapott.

„Igyekszem is mindegyikre válaszolni, már körülbelül 500-ra visszaírtam. Számomra különösen fontosak azok, amelyeket külföldön dolgozó barátaimtól kaptam, akik nem tudtak eljönni a versenyre” – nyilatkozott az MTI-nek.

Halász Bence 80,82 méteres eredménnyel lett bronzérmes, ezenkívül volt még egy 80 fölötti dobása, és egy 81-nél nagyobb, amit utólag érvénytelenítettek.

„Ettől még nem mondanám, hogy fix 80 fölötti dobó lettem, mert ha egyszer sikerül 80 fölött dobni, az nem azt jelenti, hogy mindig sikerül, ugyanúgy meg kell dolgozni érte” – hangsúlyozta. Úgy vélte, különösen annak tükrében jónak számít vasárnapi teljesítménye, hogy másfél hónapja még a 77 métert sem érte el, folyamatosan sérülések, betegségek akadályozták a felkészülését.

Kiemelte, bár akárcsak a dohai vb-bronzérménél, ezúttal is a lengyelek óvtak ellene, ám a sportolókkal jó kapcsolatban van.

„Nowicki kérdezte is verseny közben, hogy miért lett X a 81 méteres dobásom. Valószínűleg a lengyeleknek van egy stábjuk, akik állandóan videózzák, figyelik az ellenfeleket” – nyilatkozott.

A 21 éves kanadai Ethan Katzberg győzelméről azt mondta, folyamatosan megjelennek új versenyzők.

„Nagyon jó adottságokkal rendelkezik és szerintem az atlétikának jót tesz, ha mindig vannak új tehetségek” – tette hozzá.

Halász Bence úgy fogalmazott, továbbra is az a célja, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokként fejezze be pályafutását.

„Ez a vb-bronz a visszaigazolása annak, hogy jó úton haladunk” – mondta.

Kapcsolódó írásaink