Sport

Rekordáron leigazolta a Chelsea Moises Caicedót

A Chelsea ráígért a Liverpool 111 millió fontos ajánlatára, s brit rekordösszegért, 115 millióért leigazolta a Brighton középpályását, Moises Caicedót.

Rekordáron leigazolta a Chelsea Moises Caicedót
A BBC szakértője szerint túl lett árazva Moises Caicedo
Fotó: AFP/Tim Nwachkwu

A 21 éves ecuadori válogatott Caicedo a Chelsea ajánlatát fogadta el, miután a Brighton korábban több javaslatot elutasított. Az átigazolási díj azt jelenti, hogy a Chelsea kétszer döntötte meg a brit rekordot 2023-ban, miután januárban 107 millió fontért megvásárolta az argentin középpályást, Enzo Fernandezt.

A Brighton 100 millió fontot meghaladó vételárat tűzött ki Caicedóért, s úgy gondolták ennyit senki sem ad érte. A Chelsea vélhetően 80 millió fontot ajánlott korábban. Roberto de Zerbi, a Broghton menedzser elmondta, hogy már nem számít Caicedóra, és hozzátette: „A gazdag klubok megvehetik a játékosainkat, de a lelkünket vagy a szellemünket nem.”

Caicedo 2021 februárjában 4 millió fontért csatlakozott a Brightonhoz az ecuadori Independiente del Valle csapatától, bár a Premier League-ben csak 2022 áprilisában debütált. Caicedo lesz a nyolcadik szerződtetése a Chelsea-nek a nyáron Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez és Diego Moreira után.

Az új menedzser, Mauricio Pochettino azt a feladatot kapta, hogy átalakítsa a keretet, és nagymértékben javítsa a tavalyi 12. helyezést a Premier League-ben. Az új bajnoki szezon első mérkőzésen a londoni csapat 1–1-es döntetlen játszott a vendég Liverpoolban, amelyben bemutatkozott Szoboszlai Dominik. Edzője, Jürgen Kloop a mérkőzés után azt nyilatkozta: „Szoboszlai egy bestia, aki három pozícióban is játszott.”

Kapcsolódó írásaink