Sport

Biles győztes visszatérése több mint két év után

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a US Classic elnevezésű viadalon

Több mint két év után szombaton győztesen tért vissza Simone Biles, minden idők egyik legsikeresebb tornásza.

Biles győztes visszatérése több mint két év után
Biles győztes visszatérése több mint két év után
Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North America/Stacy Revere

A 26 éves sztár 59,100 ponttal diadalmaskodott egyéni összetettben a Chicago melletti Hoffman Estates-ben rendezett US Classic elnevezésű viadalon. Teljesítményéről mindent elárul, hogy öt ponttal előzte meg a második Leanne Wongot. A négyszeres olimpiai és 19-szeres világbajnok sportoló négy számból háromban a legjobb teljesítményt nyújtotta, az egész esemény legmagasabb pontszámát is ő kapta az ugrásban bemutatott gyakorlatára.

„Elégedett vagyok azzal, ahol tartok mind mentálisan, mind fizikálisan. Persze van néhány dolog, amin dolgoznom kell, de ez elsőre nagyon jó volt. Meg vagyok lepődve” – mondta Biles, aki a 2021-es, tokiói olimpia, azaz 732 nap után versenyzett újra.

A 2016-os, riói játékok egyik hőse – csapatban, egyéni összetettben, ugrásban és talajon nyert, gerendán pedig harmadik volt – a japán fővárosban nagy esélyesként indult, ám mentális okok miatt menet közben visszalépett a csapatversenytől. Később gerendán bronzérmes lett, de azóta nem indult versenyen. Bilest saját bevallása szerint lelkileg megviselte, hogy korábban a hírek az őt és több társát szexuálisan zaklató Larry Nassarról szóltak.

A jövő évi, párizsi olimpiára selejtező vb-nek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

Kapcsolódó írásaink