Sport

Küzdeni fogunk egymásért, a klubért és a szurkolókért – megszólalt a Fradi edzője a visszavágó előtt

A Ferencváros vezetőedzője beszélt a játékosokat ért sokkról, Csercseszovról és a jövőről is

A bajnokcsapat megbízott trénere az Origónak adott interjújában többek között elmondta: ugyan voltak korábban is beugrásai a kispadon, az írek elleni hazai Európa Konferencia Liga-mérkőzés volt pályafutása eddigi legkomolyabb szakmai feladata.

Küzdeni fogunk egymásért, a klubért és a szurkolókért – megszólalt a Fradi edzője a visszavágó előtt
Ferencvárosi játékosok ünnepelnek
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„Olyan európai kupameccsel kellett kezdenem, ahol az volt a tét, hogy ha nem sikerül a továbbjutás, akkor vége a nemzetközi szereplésnek. Győzelmi kényszerben vagyunk, olyan meccseket játszunk, amelyeken nem szabad hibázni!" – mondta Máté Csaba.

A szakember azt is hozzátette: „A játékosok lelki világának is jót tett a Shamrock elleni győzelem, mert őket is óriási sokként érte a BL-kiesés”.

Természetesen Sztanyiszlav Csercseszov személye is szóba került a beszélgetés során. Máté Csaba kezdésként nem felejtette el megemlíteni: „mivel én is tagja voltam a stábnak, az én felelősségem is megvan a történtekben”.

Az orosz–oszét edző védelmében elmondta: „Szögezzük le, hogy egy olyan edzőről beszélünk, aki az elmúlt évek legnagyobb sikereit érte el a csapattal! Kétszeres bajnok, kupagyőztes, az európai porondon Európa-liga-csoportkört nyert az irányításával a csapat, bejutott a legjobb 16 közé”

Az új felállás kapcsán a vezetőedző a következőket tartotta fontosnak kiemelni: „A játékosoknak is elemi érdekük, hogy visszaálljon a csapat arra az útra, amelyikről letért. Pontosan tudják, hogy behatárolt a karrierjük, van egy bizonyos idejük, ami alatt kiaknázhatják, ami bennük van. Ők is szeretnék jóvátenni, ami történt. Egymásért, a klubért és a szurkolókért is küzdenünk kell” – fogalmazott a szakvezető.

A Ferencváros jövőjével kapcsolatban Máté Csaba lényegesnek tartotta megjegyezni: „nagyon fontos, hogy a sikereket a helyén kezeljük. Néha ugyanis az volt az érzésem, hogy bizonyos dolgok, főleg a sikerek kezdenek természetessé válni. Miközben, ha szétnézünk, azt látjuk, hogy csak itt, a szűkebb régióban is óriási a konkurencia, amivel meg kell küzdenie a Fradinak. A BL-csoportkörbe a selejtezőkből mindössze négy csapat jut be, de az Európa-liga csoportköre is elképesztően erős. Ha ott bármilyen sikert el tudunk érni, azt nem szabad természetesnek venni, az igenis bravúr. De a legfontosabb: alázat, szorgalom és tisztesség nélkül nincs siker!”

A Shamrock Rovers elleni visszavágó előtt az is szóba került: mennyire rangos a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban szerepelni?

„A Konferencia Liga csoportokban, de különösen a végjátékában már nagyon komoly csapatok meccselnek egymással, és tétje is van a végső sikernek, hiszen a győztes a következő idényben az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. Tehát egyáltalán nem lebecsülendő sorozat a Konferencia Liga, nem olyan szint, amit bármelyik magyar csapatnak ne lenne érdemes komolyan venni” – mondta az Origónak nyilatkozva Máté Csaba.

Szijjártó is posztolt:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos Facebook-oldalán kiemelte, a Fradi Dublinban, a Kecskeméti TE pedig Rigában játszik ma mérkőzést az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében.

A már megszokott módon konzuljaink ma is a helyükön, minden segítséget megadva a két meccsre látogató magyar szurkolóknak.

„Hajrá, Fradi! Hajrá, Kecskemét!" – zárta posztját a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink