Sport

A címvédőt drámai csatában győzte le a férfi vízilabda-válogatott

A vizes világbajnokságon Fukuokában az utolsó másodpercben szerzett góllal nyert Magyarország az elődöntőben Spanyolországgal szemben

Az elődöntőihez érkezett a férfi vízilabda-világbajnokság Fukuokában, ahol a magyar válogatott a címvédő Spanyolországgal találkozott, és drámai csatában, az utolsó másodpercben szerzett góllal 12–11-re nyert. A világbajnoki címért a döntőben Görögországot kell legyőzni.

A címvédőt drámai csatában győzte le a férfi vízilabda-válogatott
Varga Dénes (j) csodálatos góllal járult hozzá a sikerhez a fukuokai vizes világbajnokságon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A spanyolok meglepő módon csak nagy nehézségek árán győzték le a negyeddöntőben a franciákat (7–6). Igaz Zalánkiék sem bizkóztak meg könnyebben az amerikaiakkal (13–12). A magyar válogatott mellett előzetesen leginkább az szólt, hogy Európa-bajnokságon, világbajnokságon vagy olimpián 25 éve nem maradt alul a spanyol együttessel szemben.

Az első negyedben rendre a spanyolok szereztek vezetést, de a magyar játékosok rendre egyenlítettek is (3–3). A folytatásban kevésbé potyogtak a gólok, több lehetősége is volt a magyar csapatnak a vezetés megszerzésére, amelyet aztán Varga Dénes, klasszisához méltó csodálatos góllal teljesített (4–3). Miután Vogel ötméterest fogott, két góllal is el lehetett volna húzni, ám ehelyett egyenlített az ellenfél, sőt, a következő támadásnál a vezetést is visszavette (4–5), amelyet a szünetig növelni is tudott, így 4–6-tal fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben sikerült közelebb csatlakozni 8–7-re, így a döntés az utolsó negyedre maradt. A címvédő rendre két gólos vezetéshez jutott, ám Varga Zsolt szövetségi kapitány játékosai nem lankadtak, két perccel a vége előtt sikerült egyenlíteni, majd az utolsó másodpercben Manhercz Krisztián a győztes gólt is megszerezte (12–11).

A döntőbe jutással pedig kvalifikálta magát a férfi válogatott a jövő évi párizsi olimpiára.

A szombati, magyar idő szerint 11 órakor (M4) kezdődő fináléban Görögország lesz a magyar csapat ellenfele.

Kapcsolódó írásaink