Sport

Fucsovics Márton kihagyja a salakpályás versenyeket

A sportoló szerint lassan meglesz a top 50 is

Fucsovics Márton, a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszező pozitívan értékelte szezonja első fél évét, úgy érzi jó úton halad idénre kitűzött céljai elérésében, a jövőt illetően pedig még magasabbra teszi a lécet.

Fucsovics Márton kihagyja a salakpályás versenyeket
Fucsovics Márton
Fotó: Facebook/Fucsovics Márton

Elmondása szerint a Nagy Péter, Palágyi Miklós, Vaskó Balázs edzői stáb jó hatással van rá, és nagyon közel van idei tervei megvalósításához.

„Ők rá tudtak bírni a kemény melóra. Decemberben nagyon jó alapozást csináltunk, ennek köszönhetően nagyon jó félévet zártunk. Jelenleg 54. vagyok a világranglistán, és lassan meglesz a top 50 is, úgyhogy jó irányba haladunk” – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 31 éves teniszező, majd hozzátette: a „következő cél a legjobb 40”.

Fucsovics pozitívan tekint vissza idei teljesítményére, bár a salakos szezonnal nem teljesen elégedett.

A füves pályás versenyeken viszont több nagyobb skalpot is bezsebelt, így például a stuttgarti tornán legyőzte az ATP-rangsorban akkor nyolcadik amerikai Taylor Fritzet, emellett pedig pályára lépett Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Novak Djokovic ellen is.

„Sokat lehet tőlük tanulni, a meccseken is, de főleg a versenyek előtti edzéseken. Jannik Sinnerrel például sokat szoktam gyakorolni, szinte minden Grand Slamen hozunk össze közös edzéseket. Djokovictól leginkább azt lehet elsajátítani, hogy rendíthetetlen, és magától nem fog hibázni ezen a szinten” – emelte ki Fucsovics, akit kifejezetten feldobott a wimbledoni centerpálya hangulata.

„Kihagyom a salakpályás versenyeket és inkább kemény pályára készülök, a fő attrakció pedig a US Open lesz, arra kellene a legjobb formámba kerülnöm” – hangsúlyozta a magyar teniszező, aki a közeljövőben két challenger besorolású tornán, majd Cincinnatiben és Winston-Salemben szerepel a New Yorkban sorra kerülő US Open előtt.

Fucsovics arra is kitért, hogy a teniszben évek óta érzékelhető egy új generáció felbukkanása, a jelenlegi spanyol világelső Carlos Alcarazon kívül több tehetséges huszonéves is feltűnt a pályán.

„Néha nem szeretem nézni Alcarazt, mert húszévesen annyira jól játszik, hogy nem is értem, én néha mit csinálok a pályán. Fantasztikus, amit művelnek, de azért remélem, hogy még fogok velük játszani, és azért egyszer-kétszer meg fogom őket verni” – zárta gondolatait Fucsovics Márton.

Kapcsolódó írásaink

Búcsúzott a Nagy, Tóth páros

ĀA szabadkártyával induló hazai kettős két szettben, 80 perc alatt kapott ki a szerdai nyolcaddöntőben cseh ellenfelétől