Sport

Jól vizsgázott az utánpótlás az atlétikai Európa-bajnokságon

Takács Boglárka 100 méteren ezüst-, Molnár Attila 400 méteren és Németh Mátyás távolugrásban bronzérmet szerzett az espooi U23-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Jól vizsgázott az utánpótlás az atlétikai Európa-bajnokságon
Tovább javította az országos csúcsát Takács Boglárka az Európa-bajnokságon
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az atletika.hu honlap beszámolója szerint Molnár Attila a 400 méteres síkfutás döntőjében erősen kezdett, a hajrában nagyot küzdött a dobogóért, és végül 45.36 másodperccel a harmadik helyen ért célba. A Karlik Pál által edzett Molnár ezzel megszerezte az első magyar érmet a finnországi kontinensviadalon. Az aranyérmet a norvég Havard Bentdal Ingvaldsen (45.13) érdemelte ki, az ezüst a svájci Lionel Spitz (45.27) nyakába kerül.

Az elődöntőben 11.14 mp-s országos csúcsot futó Takács Boglárka rajtja a fináléban nem sikerült, de Takács a táv második felében nagyszerűen futott, és 11.30 másodperccel ezüstérmet szerzett. Németh Roland tanítványa ezzel a valaha volt legjobb magyar női eredményt érte el a versenyszámban az U23-as Eb-k történetében. Az aranyérmet a holland N’Ketia Seedo nyerte 11:22-vel.

A férfi távolugrás döntőjében Németh Mátyás a hatodik ugrására érte el a legjobb, 771 centis eredményét, amellyel bravúros bronzérmet szerzett, és csak egyetlen centivel maradt el az ezüstérmes, német Simon Batztól (772). A győztes a norvég Henrik Flatnes lett (796).

A női hétpróbában a Budapesti Honvéd ígérete, Szűcs Szabina 5709 ponttal a nyolcadik helyen végzett. Az aranyérmet a hazaiak versenyzője, Saga Vanninen szerezte meg (6317).

„Tudtuk, hogy Molnár Attilának és Takács Boglárkának is jó esélye van a dobogóra, de azt is, hogy a döntő mindig egy új verseny – mondta a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója, Scheidler Géza. – Ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki mennyire képes felszabadultan versenyezni, és mennyire tudja magát átengedni a képességeinek. A versenyzőink szerettek volna nyerni, és nüanszokon múlt, hogy ma nem lett aranyérmünk, de arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy háromszor dobogóra álltunk. Németh Mátyás rövid idő alatt robbant be a távolugrómezőnybe. Nem azt néztük, hogy egyetlen centivel maradt le az második helyről a nagyon szoros versenyben, hanem csak örültünk az érmének.”

Kapcsolódó írásaink