Sport

Atlétikai vb: Futás a sztárok nyomában

Bárki futhat az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság utolsó napján, augusztus 27-én, közvetlenül a hivatalos maratoni verseny után, pontosan ugyanazon az útvonalon, amelyen a világ legjobbjai is küzdenek az érmekért.

Atlétikai vb: Futás a sztárok nyomában
Futás a sztárok nyomában
Fotó: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ

A Budapest 10k Hősök Futása versenynek köszönhetően így nem csak a vb résztvevői, hanem mindenki, akinek kedve van és szeret futni, átélheti azt az élményt, amit a Budapest belvárosának legszebb részein kijelölt útvonal látványa jelent. Sok év után most először lesz lehetőség átfutni például a felújított Lánchídon – közölték kedden a szervezők.

A rajt és a cél a Hősök terén lesz, majd a résztvevők végigfutnak az Andrássy úton, olyan nevezetességeket érintve, mint az városligeti paloták, az Oktogon és az Operaház. Ezután elfutnak az Erzsébet téri óriáskerék mellett a József Attila utcában, és megérkeznek a Roosevelt térre az MTA épülete elé, ahonnan már csak egy kanyar a felújított és átadott Lánchíd. Itt következik az útvonal egyik különlegessége, ugyanis átfutnak az Alagúton, majd a budai vár mögött a Vérmezőn át eljutnak a Várkert bazárig, és innen a Duna-parton vezet az út vissza a Lánchídhoz.

Minden résztvevő befutóérmet és a versenyre készített egyedi ASICS futópólót kap ajándékba, valamint befutócsomag is várja őket a célban. Két távot is meghirdettek a szervezők, az egyik 2023 méter, a másik pedig pontosan 10 kilométer hosszú.

A nevezés hamarosan indul, de már most elérhető minden információ a verseny hivatalos weboldalán, a budapest10k.hu oldalon. A nevezési díj a rövidebb távra 2000, a hosszabbikra 5000 forint. Mindkét táv rajtja és célja a világbajnokság hivatalos maratoni versenyeinek rajtjában lesz. A tervek szerint 10.30-kor rajtol a 10 km-es, 12.30-kor pedig a 2023 méteres futam, így a résztvevőknek előtte lesz lehetőségük reggel 7-től szurkolni a vb maratoni futóversenyén induló világsztároknak is.

Az utcai versenyeken a nézők számára a részvétel ingyenes.

Kapcsolódó írásaink