Sport

Az UEFA engedélyezte a Barcelona indulását

Az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) megkapta az engedélyt, így az FC Barcelona indulhat a Bajnokok Ligája következő kiírásában – közölte az MTI az AS madridi sportnapilap nyomán.

Az UEFA engedélyezte a Barcelona indulását
27. bajnoki címét ünnepli ,idegenben az FC Barcelona
Fotó: AFP

Az újság szerint az UEFA licenceket elbíráló bizottsága egyhangúlag döntött a spanyol bajnok BL-rajtjának jóváhagyása mellett. A lap hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a határozatot felülvizsgálhatják, ha új tények derülnek ki a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke, Jose Maria Enriquez Negreira ügyében, amely miatt az UEFA eljárást indított a katalán klub ellen.

Korábbi sajtóértesülések szerint 2001 és 2018 között Negreira mintegy hétmillió eurót kapott a Barcelonától a játékvezetők munkájával kapcsolatos tanácsok fejében. Az UEFA vizsgálata viszont eddig semmi olyan bizonyítékra nem derített fényt, hogy a Barca meccseredményeire hatással lettek volna a Negreira részére érkező kifizetések. A katalán klub kezdettől azt hangsúlyozza, hogy semmiféle rosszhiszemű dolgot nem követett el, teljesen tisztán és nyíltan utalt át pénzt Negreira cége számára tanácsadói szolgáltatásért, olyanért, amelyet semmilyen szabályzat nem tilt.

Kapcsolódó írásaink