Sport

Schmidt Ádám: A teqball az újításról szól

Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar sportért dolgozók közös felelőssége az, hogy a fiatalokat megnyerjék a sport világának

A teqball magyar innovációként az újításról és az építkezésről szól – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára vasárnap a MOL Teqball Országos Bajnokság veszprémi fordulójának döntői előtt.

Schmidt Ádám: A teqball az újításról szól
A Freestyle FC bemutatója a MOL Országos Teqball Bajnokság 2. fordulóján, a döntők előtt a Veszprém Arénában 2023. június 11-én.
Fotó: MTI/Katona Tibor

Schmidt Ádám közölte: a teqball országos bajnokság második fordulóját Veszprémben, Európa kulturális fővárosában, ráadásul a kontinens egyik legjobb hangulatú arénájában rendezhették meg.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a magyar sportért dolgozók közös felelőssége az, hogy a fiatalokat megnyerjék a sport világának.

„A sportágak folyamatos megújítása nélkül nehéz lenne az építkezés” – jelentette ki Schmidt Ádám, hozzátéve, hogy a teqball magyar innovációként az újításról és az építkezésről szól.

Janó Márk, a Magyar Teqballszövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy a feltörekvő sportág bajnoki fordulóját egy olyan városban rendezhetik, ahol nagy hagyománya van a labdajátékoknak.

Az ob első fordulójának áprilisban Debrecen adott otthont, a második fordulóban a veszprémi versenyhétvége első napján, szombaton a férfi és női egyéni, illetve páros, valamint a vegyes páros és a junior kategóriák bajnoki fordulóját rendezték meg, míg vasárnap az amatőrök versenyeztek, illetve a helyosztókat tartották.

A vasárnapi döntőket női párosban Vasas Lea és Janicsek Zsanett, férfi egyéniben Blázsovics Ádám, férfi párosban pedig Bányik Csaba és Katz Balázs nyerte.

A további profi kategóriák közül női egyéniben Janicsek Zsanett végzett az élen, a vegyes párosok küzdelmében Ács Krisztina és Bányik Csaba győzött, míg a juniorok között Varga Dániel lett a legjobb.

Kapcsolódó írásaink