Sport

A Manchester City nyerte a Bajnokok Ligáját

Az Isztambulban rendezett labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjét az angol Manchester City 1–0-ra nyerte az olasz Internazionale ellen.

A Manchester City nyerte a Bajnokok Ligáját
Az ünneplő Manchester City-játékosok a trófeával
Fotó: AFP/Marco Bertorello

Az isztambuli finálé előtt a Manchester City abszolút esélyesnek számított a trófea megszerzésére, ráadásul ezzel a sikerrel a triplázást is elérhette, hiszen idén már megnyerte az angol bajnokságot és az angol kupát. Igazából a klub évek óta ezt a serleget szerette volna megnyerni, ezért szerződtették vezetőedzőnek évekkel ezelőtt Pep Guardiolát is.

A nagy várakozás ellenére a City sokáig nem tudott az Internazionale fölé kerekedni, a félidőben 0–0-ra állt a két csapat. Az angolok a 68. percben szerezték meg a vezetést, amikor Rodrinak tökéletesen pattant a labda, ő pedig állítgatás nélkül a kapu bal oldalába bombázott.

A hajrában az olasz együttesnek többször is adódott lehetősége az egyenlítésre, ám maradt az 1–0, így a Manchester City története során először nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

A triplázó európai labdarúgócsapatok

A Bayern Münchennek és az FC Barcelonának már kétszer is összejött az a bravúr, hogy a legrangosabb európai kupasorozat mellett megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát is. A bajor és a katalán együttesen kívül még a skót Celtic Glasgow, az egyaránt holland Ajax Amsterdam és PSV Eindhoven, az angol Manchester United és éppen a most legyőzött olasz Internazionale volt képes ilyen kimagasló szezont produkálni. Ehhez a sorhoz csatlakozott a Manchester City.

2: Bayern München (német) – 2013, 2020, FC Barcelona (spanyol) – 2009, 2015
1: Celtic Glasgow (skót) – 1967, Ajax Amsterdam (holland) – 1972, PSV Eindhoven (holland) – 1988, Manchester United (angol) – 1999, Internazionale (olasz) - 2010, Manchester City (angol) - 2023

Kapcsolódó írásaink