Sport

Roland Garros: Leléptették a labdaszedőt eltaláló párost

Leléptették a japán–indonéz női párost, miután egyikük véletlenül fejbe talált labdával egy labdaszedőt vasárnap a francia nyílt teniszbajnokságon.

Roland Garros: Leléptették a labdaszedőt eltaláló párost
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Julien de Rosa

Kato Miju és Aldila Sutjiadi 16. helyen kiemelt duója a nyolcaddöntőben 6:7, 3:1-re állt a cseh Marie Bouzkova és spanyol Sara Sorribes Tormo ellen, amikor a japán Kato egy gém végén átütötte a labdát a túloldalra – mivel az ellenfél adogatása következett –, és eltalált egy labdaszedő lányt, aki időben elfordult, és a sapkás fejét hátulról ütötte meg a filcgolyó.

A „tettes” rögtön átment elnézést kérni, de nem tudta megvigasztalni a zokogó lányt. A mérkőzésvezető először figyelmeztetésben részesítette az ázsiai párost, ám miután Bouzkováék jelezték neki, hogy a labdaszedő továbbra is sír, odahívta felettesét, majd rövid tanácskozás után bejelentette, hogy kizárja a japán–indonéz kettőst.

A leléptetett páros hitetlenkedve fogadta az ítéletet, Kato is elsírta magát, a közönség pedig hangos nemtetszését fejezte ki, miközben a játékosok levonultak a 14-es pályáról.

Kapcsolódó írásaink