Sport

Strandröplabda Nemzetek Kupája - Hajósék mellett világsztárok Budapesten

A mérkőzések jövő szombaton és vasárnap 9 és 19 óra között lesznek

A jelenleg legelőkelőbben jegyzett magyar páros, Hajós Artúr és Stréli Bence kettőse mellett világsztárok is pályára lépnek jövő szombaton és vasárnap Budapesten, az olimpiai kvalifikációs strandröplabda Nemzetek Kupája selejtezőjében.

A magyar szövetség szombati bejelentése szerint a magyar színeket a férfiaknál a négyszeres országos bajnok, rendszeresen nemzetközi viadalokon szereplő Hajósék mellett Petik Csanád és Dóczi Domonkos képviseli, míg a nőknél a kétszeres bajnok Villám Lilla Szabó Adriennel indul, a másik párost pedig előbbi húga, Villám Csenge és Windisch Kinga alkotja.

A férfiaknál a G csoportban a házigazdán kívül Csehország, Franciaország, Portugália és Észak-Írország lép majd pályára, a mezőnyben a cseheknél ott lesz a világranglista tizedik helyén álló, Európa-bajnoki ezüstérmes Ondrej Perusic és David Schweiner, illetve a franciáknál a világranglista-15. Youssef Krou és Arnaud Gauthier-Rat párosa is.

A D csoportban érdekelt nők Olaszország, Ausztria, Anglia és Horvátország társaságában küzdenek a továbbjutásért, az olaszoktól Budapestre érkezik az Eb- és vb-ötödik, jelenleg a világranglista kilencedik helyén álló Marta Menegatti és Valentina Gottardi.

A kétnapos viadalnak a Kőér utcai Budapest Beach Aréna ad otthont, a csoportokból az elsők jutnak tovább a következő körbe. A férfiaknál 35, a nőknél 31 válogatott nevezett, a hétcsapatos következő körből nemenként a legjobb három küzdhet meg jövőre az olimpiai kvalifikációért. Mivel a nagy strandröplabdás nemzetek párosai a világranglistáról jutnak majd kvótához, így a kisebb országoknak a Nemzetek Kupája a legjobb lehetőség az indulási jog kiharcolására.

A mérkőzések jövő szombaton és vasárnap 9 és 19 óra között lesznek, a pontos menetrend jövő pénteken, a sorsolás után derül ki. Az országok jobb és rosszabb párosai egy-egy, két nyert szettes találkozót vívnak egymással, amennyiben az állás 1–1, aranyjátszma dönt a győztesről.