Sport

Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30–29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30–29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.

Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros
A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg mérkőzés végén a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az FTC 1971 és 2002 után harmadik alkalommal került a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, de nyernie még nem sikerült.

Angela Malestein hét, Emily Bölk hat, Klujber Katrin és Andrea Lekic öt-öt góllal, Bíró Blanka négy, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez.

Ezen a találkozón és a Győr-Vipers elődöntőn is 20 022 volt a hivatalos nézőszám, amely új világcsúcs női kézilabdamérkőzésen.

A Ferencváros ellenfele a címvédő norvég Vipers Kristiansand lesz a vasárnap 18 órakor kezdődő döntőben.