Sport

Mourinho: Sorozatban két európai kupadöntő a nagy klubok kiváltsága!

A szerda esti, Budapesten rendezendő El-döntő előtt az AS Roma edzője a Sky Sportsnak nyilatkozott

A portugál tréner kiemelte, hogy szeretne örömet szerezni a Roma szurkolóinak és a városnak – írta meg az nso.hu.

Mourinho: Sorozatban két európai kupadöntő a nagy klubok kiváltsága!
José Mourinho az első edző, aki felemelhette a Konferencia Liga míves serlegét, szerdán újabb kupa lehet az övé és csapatáé
Fotó: AFP/Ozan Kose

„A Roma az összetartozás érzését jelenti, nem a személyes győzelmeimre gondolok, hanem arra, hogy a Giallorossi szurkolóit boldoggá tegyem. Róma a futball városa, a futballból él, a klub az összetartozás érzéséről szól és arról, hogy részesei vagyunk valaminek” – nyilatkozta José Mourinho a Sevilla elleni budapesti El-döntő előtt.

Mourinho – aki eddig mind az öt európai döntőjét megnyerte – beszélt a jövőjéről is. „Az emberek valószínűleg idősebbnek gondolnak, mint amilyen valójában vagyok, mert már régóta a futballközeg része vagyok és a fehér hajam miatt is, de nem vagyok olyan öreg, hogy bezáruljon a kör. Még sokáig látnak engem.”

Mourinho hangsúlyozta, hogy ez nem róla és a rekordjairól szól, hanem a szurkolóknak szeretne örömet szerezni. „Nem gondolok arra, mit nyertem pályafutásom során, ami elmúlt, az elmúlt, a filozófiám és a titkom az, hogy a jövőbe nézzek. Ez a döntő számomra egy új döntő. Már nem arra gondolok, hogy mit nyerhetek, a pályafutásom ezen szakaszában arra gondolok, hogy milyen ajándékot adhatok a Roma szurkolóinak” – mondta a 60 éves portugál edző.

Végezetül a Roma trénere az olasz fővárosi klub nagyságáról ejtett néhány szót. „Nem hiszem, hogy vannak titkok, a futballban is, mint minden másban, az emberi kapcsolatok számítanak leginkább. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy mindig mindent bele kell adni. Ezért tisztelnek minket a Roma-szurkolók, és ezért van bennünk nagy empátia. Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy a Roma történelmét építsük, egymást követő két európai döntő csak a nagy múltú, nagy kluboknak adatik meg, és sokszor nekik sem sikerül. Számunkra nagy érték, hogy ez összejött.”

EURÓPA-LIGA - DÖNTŐ
Szerda, 21.00: Sevilla (spanyol)–AS Roma (olasz)

Kapcsolódó írásaink