Sport

Drámai csata után nagy változások a Bayern Münchennél

Thomas Tuchel marad a vezetőedző a következő idényben is, Karl-Heinz Rummenigge pedig visszatér a labdarúgóklub irányításába – jelentette be sajtótájékoztatón Herbert Hainer, az egymás utáni 11. bajnoki címét szombaton drámai körülmények között begyűjtő Bayern München elnöke.

Drámai csata után nagy változások a Bayern Münchennél
Az idény közben érkezett Thomas Tuchel maradhat a kispadon
Fotó: AFP/Denis Lovrovic

„Thomas Tuchel teljes mértékben meggyőzött minket, ő az egyik legjobb edző Európában” – hangsúlyozta Hainer, hozzátéve: egyáltalán nem gondolnak arra, hogy megváljanak a március végén érkezett trénertől. Tuchelnek – akinek a másodedzője Lőw Zsolt – a szerződése 2025 nyaráig szól.

A 33. bajnoki cím megszerzése után a Bayern München bejelentette, hogy menesztették Oliver Kahn vezérigazgatót és Hasan Salihamidzic sportigazgatót. Előbbi helyét az 55 éves Jan-Christian Dreesen veszi át, aki már tíz éve dolgozik a klubnál.

Hainer a vasárnapi sajtótájékoztatón elárulta, Kahnnal nem sikerült közös megegyezésre jutniuk, ezért nem engedték neki, hogy elutazzon az utolsó bajnoki mérkőzésre Kölnbe. A klubelnök egyúttal jelezte, hogy Karl-Heinz Rummenigge, aki 2021 és 2022 között ügyvezető elnök volt, ott lesz a felügyelőbizottság keddi ülésén.

A müncheni sztáregyüttes szombaton a kölni 2–1-es győzelmével és jobb gólkülönbségének köszönhetően nyerte meg a bajnoki címet, miután közvetlen riválisa, a Borussia Dortmund csak 2–2-es döntetlent játszott otthon a Mainzcal.

Kapcsolódó írásaink