Sport

Hazai győzelmével ezüstérmes a Kecskemét

A Kecskemét 1–0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyét a tabellán és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.

Hazai győzelmével ezüstérmes a Kecskemét
Hazai győzelmével ezüstérmes a Kecskemét
Fotó: Facebook/Kecskeméti TE

Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt.

A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)
Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.
gólszerző: Katona B. (67.)
sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)


Kecskemét:
Varga B. – Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) – Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke – Banó-Szabó, Tóth B.


Kisvárda:
Petkovic – Jovicic, Kovacic, Széles – Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic – Makowski (Ilievski, 78.) – Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

Kapcsolódó írásaink