Sport

Dósa Dániel bronzérmes Shanghajban

Dósa Dániel bronzérmet nyert vasárnap a férfi tőrözők shanghaji Grand Prix-versenyén.

Dósa Dániel bronzérmes Shanghajban
Dósa Dániel bronzérmes
Fotó: Facebook

A viadal eredményközlője szerint a 27 éves magyar vívó előbb brazil, japán, és hongkongi ellenfelet búcsúztatott a főtáblán, majd a nyolcaddöntőben a 2018-ban vb-bronzérmes spanyol Carlos Llavadort verte simán, 15–6-ra. Dósa a negyeddöntőben a francia Wallerand Roger-t még ennél is könnyebben (15–3) múlta felül, az elődöntőben azonban 15–7-re kikapott az olasz Francesco Ingargiolától.

Dósa sikerének értékét emeli, hogy korábban még negyeddöntőbe sem jutott GP-versenyen.

„A kiesés szélén voltam a csoportkörben, null-kettővel kezdtem, és nem az erősektől kaptam ki... Aztán valahogy továbbevickéltem, de többek között a vk-bronzérmes brazil Toldót kellett megvernem utána szombaton” - utalt a csoportszakaszban átélt nehézségekre és a főtábláért rendezett direktkieséses asszókra a magyar szövetség honlapján.

„Ma viszont más napra ébredtünk. Foconi miatt nem bosszankodtam, hiába világbajnok, nem fekszik neki a stílusom. Utána pedig minden bejött. Llavadort egyszer győztem le eddig tizenöt tusban, most sima lett. Roger meg még simább. Ugyanazt próbáltam az elődöntőben is, de akkor valahogy semmi nem úgy sikerült” - elevenítette fel a történteket.

A sanghaji Grand Prix-n magyar részről még hárman szerepeltek a főtáblán, mindannyian a 64 között búcsúztak, így Németh András a 42., Tóth Gergely az 50., Szemes Gergő pedig a 64. helyen végzett.

Kapcsolódó írásaink