Sport

Simán győzött és elkerült a kieső helyről a Vidi

Már a 3. percben vezetést szereztek a fehérváriak, aztán magabiztosan tartották otthon a 3 pontot, de még egyáltalán nem nyugodhatnak meg

A Fehérvár győzelmi kényszerben lépett pályára, hiszen két döntetlen már nem lett volna elegendő neki a kiesés elkerüléséhez.

Simán győzött és elkerült a kieső helyről a Vidi
A fehérvári Flores Deybi Aldair (k) és a zalaegerszegi Szalay Szabolcs (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-ZTE FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. május 20-án
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A bennmaradásért küzdő MOL Fehérvár 3-0-ra nyert szombaton a vendég Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

A bennmaradásért küzdő Fehérvár álomszerűen kezdett: a Lirim Kastrati buktatásáért megítélt büntetőt Kenan Kodro értékesítette. A folytatásban a kupagyőztes ZTE birtokolta többet a labdát, azonban a szórványos fehérvári támadásokban valamivel több volt a veszély, ennek köszönhetően még a szünet előtt növelte előnyét a hazai csapat.

Fordulást követően sem sokat kellett várni az újabb Vidi-gólra, Kenan Kodro másodszor volt eredményes. Háromgólos hátrányban is ment előre a Zalaegerszeg, de a Fehérvár magabiztosan őrizte meg vezetését a meccs végéig.

OTP Bank Liga, 32. forduló: MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 6237 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerző: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.)
sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)

Fehérvár: Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko (Alef, 79.) - Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) - Kodro (Katona M., 73.)

Zalaegerszeg: Demjén - Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) - Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay - Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben)

Kapcsolódó írásaink