Sport

Hősi halált halt az ukrán jégkorongedző

A 42 éves Olekszandr Khmil Bahmut közelében esett el

Vadim Huttsait ukrán sportminiszter közlése szerint az ukrajnai háborúban eddig 262 sportoló vesztette életét, és 363 sportlétesítmény semmisült meg. A legújabb áldozat a 42 éves Olekszandr Khmil, aki Bahmut közelében halt meg.

Hősi halált halt az ukrán jégkorongedző
Fotó: Facebook

Életét veszítette Olekszandr Khmil volt ukrán jégkorongozó, majd edző, aki a háború kitörése óta az ukrán fegyveres erők katonájaként harcolt a hazájáért. Khmil 2007-ben az ATEK Kijev csapatával bajnok lett, és korábban részt vett ifjúsági Európa-bajnokságon és világbajnokságon. Pályafutása után edző lett, csapata ezüstérmet nyert a 2020–2021-es ukrán női jégkorongbajnokság szezonjában.

„Az ukrán jégkorongcsaládot megrázta a tragikus hír, hogy egy ismert ukrán jégkorongozó, a HC Ukrainochka női csapatunk edzője életét veszítette az orosz megszállók elleni harcban. A háború első napjaitól kezdve Olekszandr hazánk védelmében állt, harci küldetés közben hősként halt meg Bahmut közelében, Donyeck régióban. Őszinte részvétünk Olekszandr családjának. Örökké a szívünkben él” – írta klubja a közleményében.

Vadim Huttsait ukrán sportminiszter korábban azt állította, hogy az ukrajnai háborúban eddig 262 sportoló vesztette életét, és 363 sportlétesítményt semmisítettek meg.

Kapcsolódó írásaink