Sport

A világelső megtanulta Marozsán Fábián nevét

Erre a magyar fiúra fényes jövő várhat, nyilatkozta az Il Giornale lapnak Carlos Alcaraz, aki veresége ellenére jövő héttől ismét világelső lesz a teniszezők világranglistáján. A spanyol klasszis mindezt azután mondta, hogy két szettben 1 óra 42 perc alatt 6:3, 7:6-os vereséget szenvedett a Római Nemzetközi Teniszbajnokságon a világranglista 135. helyén álló Marozsán Fábiántól.

A világelső megtanulta Marozsán Fábián nevét
Marozsán Fábián élete legnagyobb sikerével hatalmasat javít jövő hétre a világranglistán
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Már a kezdetekben éreztem, nem egy mindennapi tehetséggel áldotta meg a jó Isten ezt a számomra eddig alig ismert magyar teniszezőt – fogalmazott a mérkőzést követően Alcaraz.

Akár hiszik, akár nem, mindent megpróbáltam ellene, de egyszerűen nem ment. Még hogy 135. hely, tehetsége bőven bevezetheti az első százba. Egy biztos, Fábián nevét jól megjegyeztem. Ezek után rám fér a pihenés, felfrissülés, ám néhányszor még fejben lejátszom magamnak az elvesztett mérkőzés pillanatait. Újabb nagy feladat vár rám, a teniszt szeretők már kórusban mondják, hogy a Roland Garros következik.

Az újság szakmai tudósítója kiemelte, Alcarazon látszott a meglepődés, pontatlanul és feltűnően idegesen játszott. Egyáltalán nem látszott a két teniszező közötti nagynak mondható ranglistás különbség. Marozsán okos, ütemes játéka elnyerte a közönség és a szakma elismerését. A spanyol fiút a mérkőzés előtt tapssal fogadták, ám a magyart vastapssal búcsúztatták.

Nagyon boldog vagyok, leírhatatlan érzés a világelsőt verni. Voltak pillanatok, amikor önhergelő módon azt mondogattam magamnak, gyerünk, elő a maximummal. Ma minden az én javamra szólt – zárta rövid, ám boldog mosollyal kísért nyilatkozatát Marozsán Fábián, aki szerdán már a horvát Borna Coric ellen léphet pályára a legjobb 8 közé jutásért, már amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, mert az olasz fővárosban ilyenkor szokatlanul gyakori esőzések miatt szinte mindennap mérkőzéseket halasztanak. Ezt már Marozsán Fábián is megtapasztalhatta, hiszen korábban a nála ugyancsak majdnem száz hellyel előrébb jegyzett cseh Jiri Lehecka elleni találkozója is két napig tartott.

Veresége ellenére Alcaraz nem tekinthet teljesen csalódottan Rómára, hiszen a 3. fordulóba jutással jövő hétfőn mindenképpen átveszi a vezetést a világranglistán, mivel tavaly itt nem indult, míg az őt pillanatnyilag még megelőző szerb Novak Djokovic címvédéssel is csak megőrizheti pontjainak számát, gyarapítani nem tudja.

Kapcsolódó írásaink

Alcaraz újra világelső

ĀA spanyol Carlos Alcaraz nyerte meg az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan verte az orosz Danyiil Medvegyevet

A NOB figyelmezteti Kijevet

ĀUkrajna megtiltotta sportolóinak, hogy elinduljanak a párizsi olimpia olyan kvalifikációs versenyein, amelyeken oroszok és fehéroroszok is részt vehetnek