Sport

Megvédte a Magyar Kupát az ETO FC Győr női labdarúgó-csapata

A Simple Női Magyar Kupa szerdai fináléjában 4–1-re győztek a győri lányok a Puskás Akadémia FC csapata ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

Több helyzete volt a győri csapatnak az első félidőben, a 43. percben mégis a Puskás Akadémia szerzett vezetést: Nagy Lili ívelt be szögletet a jobb oldalról, a felugró Kovács Aida pedig úgy fejelt a kapuba, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé.

Megvédte a Magyar Kupát az ETO FC Győr női labdarúgó-csapata
Megvédte a Simple Magyar Kupát az ETO FC Győr csapata
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szünet után gyorsan, a 49. percben egyenlített a Győr Tamila Himics révén, aki szépen vette le a jobbról érkező labdát, és higgadtan továbbított a kapuba.

A helyzet a hajrában változott meg alapvetően. A 83. percben Süle Dóra lépett ki jó ütemben, és egy elhúzós csel után a kapuba passzolt, majd a 86.-ban bal oldali szabadrúgást követően Kocsán Petra csúsztatott pontosan. Maradt még gól a ráadásra is, Tiffany Cameron verte meg a védőjét a jobb oldalon, kapura tört, és a rövid sarokba lőtt a 92. percben.

NŐI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
HIDEGKUTI NÁNDOR STADION, 500 néző. Vezette: Urbán Eszter (Gavalla-Kulcsár Judit, Majorné Nagy Petra)
ETO FC: Borók – Kaziupa, Nagy F., Savanya – Öreg, Herczeg (Sali, 87.), Süle, Himics, Németh L. (Kocsán, 60.) – Cameron, Vida (Kovács L., 82.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
PUSKÁS AKADÉMIA: Dannback – Bokor, Szemán-Tóth, Kovács A., Palakovics – Kovács E. – Tamók (Tuza, a szünetben), Szarvas (Harmat, 56.), Nagy L. (Tavares, 81.), Sinka – Diószegi (Zán-Fábián, 56.). Vezetőedző: Halászi Kinga
Gólszerző: Kovács A. (0–1) a 43., Himics (1–1) a 49., Süle (2–1) a 83., Kocsán (3–1) a 86., Cameron (4–1) a 92. percben

Az ETO a tavalyi győzelem előtt egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmes lett. Egy éve a Haladás-Viktória csapatát múlta felül a fináléban, most pedig az elődöntőben búcsúztatta a szombathelyi együttest. A Puskás Akadémia először menetelt a sorozat utolsó mérkőzéséig, az elődöntőben az FTC-n jutott túl tizenegyesekkel.

A női kupadöntő előtt szintén az MTK pályáján rendezték a férfi Amatőr Kupa fináléját, amelyben a MOL Magyar Kupában legtovább jutott két amatőr csapat, a BTE Felsőzsolca és a Nyergesújfalu SE találkozott. A mérkőzést a Felsőzsolca 2–0-ra nyerte meg.

Kapcsolódó írásaink