Sport

Sigér Dávid még nem mondott le a válogatottságról

A Ferencváros labdarúgója, Sigér Dávid még nem mondott le arról, hogy visszakerüljön a válogatottba, és bár tudja, hogy odáig hosszú út vezet, bízik benne, hogy a jövőben meghívót kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Sigér Dávid még nem mondott le a válogatottságról
Sigér Dávid még nem mondott le a válogatottságról
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A játékos erről a közmédiának adott interjúban beszélt.

Sigér 2021 júliusában szenvedett súlyos térdsérülést, egy éve tért vissza a pályára. Felidézve a nehéz időszakot, azt mondta: jó kezekben volt, és a körülményekhez képest sikerült jól átvészelnie a fizikai és lelki megpróbáltatásokat.

„Jól érzem magam, fitt vagyok, és minden olyan paraméter, ami mérhető, az visszajött. Egy dolog nem jött vissza, a játékpercek, ez az egy paraméter hiányzik, de ez talán már nem a sérülésemmel függ össze” – fogalmazott a 32 éves középpályás.

Az elmúlt hetekben ezzel együtt többször lehetőséget kapott, mint mondta, szeretne ismét stabilan a kezdőcsapat tagja lenni, de ebben az erős keretben ez nem könnyű.

Szóba került a szerződése is, amely a nyáron lejár, szerinte a közeljövőben eldől, hogy a Ferencváros „legalább egy évvel” meghosszabbítja-e a megállapodást. Hozzátette: az ügynökével tárgyalva úgy tűnik, hogy vannak csapatok, amelyek érdeklődnek iránta, de most még nem szeretne ezekről tudni.

„Egyelőre még nyitott kérdés, hogy a Ferencvárosnál hogy alakul a sorsom, és a bajnokságból is van még hátra, erre kell összpontosítanunk” – mondta Sigér Dávid.

A válogatottról szólva úgy fogalmazott, folyamatos játéklehetőség és jó teljesítmény kellene ahhoz, hogy esélye legyen visszakerülni, „de itt még nem tartunk”.

„Nem teszek le róla, de tudom, hogy először a Ferencvárosban kell úgy teljesítenem és a lehetőségekkel élni, hogy aztán más ajtó megnyílhasson újra” – nyilatkozott a játékos, aki eddig 14-szer lépett pályára a nemzeti csapatban.

A közeli jövőről Sigér azt mondta: szeretné, ha csapata magabiztosan nyerné meg a bajnokságot, ő pedig lehetőséget kapna a hátralévő mérkőzéseken, és esetleg gólpasszal vagy góllal zárhatná a szezont.