Sport

Kifütyülték Lionel Messit Párizsban

Az idén már hetedszer kapott ki a Paris Saint-Germain

Hatalmas meglepetésre a Paris Saint-Germain 1–0-s vereséget szenvedett a vendég Lyon együttesétől a francia labdarúgó-bajnokságban. Az újabb kudarc miatt több szurkoló kifütyülte a hétszeres aranylabdás argentin Lionel Messit.

Kifütyülték Lionel Messit Párizsban
Messi sokatmondó reakciója, miután a Lyon francia támadója, Bradley Barcola gólját ünneplik
Fotó: AFP/Franck Fife

Kétségtelenül nem tett jót a Paris St-Germain csapatának a világbajnokság miatti hosszú téli szünet, mert míg a vb előtt mind a 22 mérkőzését megnyerte, utána viszont 18 meccséből hetet elveszített. Az „örökös” francia bajnokcsapat a Lyontól elszenvedett veresége után már csak hat ponttal vezet a Lens és a Marseille előtt.

A francia sportújság, a L’Équipe értékelése szerint: „Messinek a Lyon elleni mérkőzésen huszonhat eladott labdája volt, ami negatív mérkőzésrekord. A hétszeres aranylabdás, aki korábban beírta a nevét a világ futballjának évkönyveibe, elvesztette futballját a katari világbajnokság óta, s csapata is a negatív spirálba került.”

A párizsi szurkolók csalódása érthető, hiszen két éve Messit azért szerződtette a PSG, hogy végre megnyerje a Bajnokok Ligáját, de az argentin futballzsenivel kétszer is már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Igaza van Philipp Lahmnak, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München korábbi csapatkapitányának, aki a PSG korai BL-búcsúja után azt mondta: „ A francia bajnoknál olyan kiemelkedő egyéniségek futballoznak, mint például Kylian Mbappé, Neymar vagy Lionel Messi, ugyanakkor csapatként alulteljesít. Ez a rendkívül drága együttes egy luxusáruházhoz hasonlít, amely kiállítja legértékesebb darabjait, amelyeket mindenki csodál, ugyanakkor senki nem engedheti meg magának őket. Ez nagy figyelmet és látványosságot garantál, ugyanakkor csupán gazdaságilag működik jól” – fogalmazott Lahm, a jövő évi németországi Európa-bajnokság főszervezője.

A 35 éves Messi szerződése a nyáron lejár, s ugyan tárgyal a PSG-vel a hosszabbításról, de valószínűleg távozik, s vagy visszatér a Barcelonához, vagy dollármilliókért levezet egy amerikai csapatnál.

Kapcsolódó írásaink