Sport

A Honvéd legyőzésével elmozdult a kieső zónából a Fehérvár

A MOL Fehérvár 2–0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának szombat esti mérkőzésén, így – többek között a kispestieket megelőzve – elmozdult a kieső zónából.

A Honvéd legyőzésével elmozdult a kieső zónából a Fehérvár
Minden okuk megvolt a fehérváriaknak az örömre
Fotó: Facebook – MOL Fehérvár FC

A kiesési rangadón a Honvéd kezdett jobban, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. A szezonban a harmadik edző által irányított Fehérvár főként a védekezéssel volt elfoglalva, ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig. Az első félidőben egyszer veszélyeztette a Vidi a kaput, akkor azonban Katona Mátyás révén megszerezte a vezetést.

Fordulás után újult erővel támadásba lendült a fővárosi gárda és csak a fehérvári kapusnak volt köszönhető, hogy nem tudott egyenlíteni. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Honvéd görcsösen ment előre az egyenlítésért, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét. A hazaiak az utolsó percben biztosították be győzelmüket, Kenan Kodro büntetőből volt eredményes.

OTP Bank Liga, 24. forduló: MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0) Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 3683 néző, v.: Karakó.
Gólszerzők: Katona M. (34.), Kodro (90., 11-esből).

Kapcsolódó írásaink