Sport

A franciák 80 százaléka szerint drágák az olimpia jegyei

Helyi felmérések szerint a francia lakosság több mint 80 százaléka drágának tartja a 2024-es párizsi olimpia jegyeit.

A franciák 80 százaléka szerint drágák az olimpia jegyei
Az Afrikai Olimpiai Bizottságok Szövetsége támogatja az oroszok olimpiai indulását
Fotó: AFP/Tetsuya Kikumasa

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint csaknem ugyanilyen arányban találták bonyolultnak a sorsolás útján történő jegyértékesítést.

A drukkerek az első szakaszban csomagokat állíthattak össze maguknak, amelyek 80 eurós (csaknem 30 ezer forintos) alapárról indultak, ezeknek a kétharmadát Franciaországban élők vették meg.

„Nem drágábbak a jegyek a 2012-es londoni játékokéinál” - mondta Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke. „Ugyanennyiért lehetett belépőt váltani a rögbi és a labdarúgó-világbajnokságra is.”

A szervezők egymillió belépőt 24 euróért, a nagyközönség számára elérhető jegyek felét pedig 50 euróért fogják értékesíteni. A lakosság ugyanakkor nem fogadta kitörő örömmel, hogy a francia állam már lefoglalta a legolcsóbb belépők felét, amelyeket az általa kiválasztott közösségeknek szeretne majd kiosztani. Továbbá azt is kritizálták, hogy az atlétikai programra 690 eurónál tetőzött a jegyek ára, emellett pedig néhány sportágban – mint a vívás vagy a sportmászás – nagyon kevés belépőt lehetett vásárolni.

A következő körben május 11-től kezdődik az egyalkalmas belépők, valamint a nyitó- és a záróceremónia jegyértékesítése, az utolsó blokkra pedig év végén kerül sor.

A 2024-es ötkarikás játékokra összesen csaknem 10 millió jegy lesz elérhető.

Kapcsolódó írásaink