Sport

Magyar Kupa: a ZTE az első elődöntős!

A Mezőkövesd magabiztos legyőzésével jutottak a legjobb 4 közé a Moniz-tanítványok

A kövesdiek a bajnokságban legutóbb szeptember végén kaptak ki házigazdaként, ezúttal viszont nem tudtak élni a pályaelőnnyel, igaz, a szokásos alapcsapatból többen a kispadon kezdtek, és csak a hajrára álltak be.

Magyar Kupa: a ZTE az első elődöntős!
A ZTE nyerte az NB I-es csapatok csatáját
Fotó: Dömötör Csaba

MOL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ZTE FC 1–4 (0–1)
Mezőkövesd, 700 néző. Vezette: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Szert Balázs)
MEZŐKÖVESD: Tordai – Zahary (Kállai K., 79.), Lukic, Beriasvili, Vajda S. – Brtan (Karnyicki, 83.), Ephestion (Bobál G., 79.), Da. Babunszki (Filip, 64.) – Molnár G., Drazsics, Besirovic (Cseri, 64.). Vezetőedző: Kuttor Attila

ZTE: Demjén – Lesjak, Mocsi, Csóka D., Gergényi – Mim (Ubochioma, 73.), Tajti, Szankovics, Szendrei N. – Szalay Sz. (Huszti A., 82.), Ikoba. Vezetőedző: Ricardo Moniz
Gólszerző: Molnár G. (70.), ill. Szankovics (24.), Tajti (74.), Ikoba (88.), Huszti A. (90.)

MESTERMÉRLEG
Kuttor Attila: Azoknak a futballistáknak adtam lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, de el kell ismerni, a cserék után javult fel a játékunk, és az egyenlítés is ennek köszönhető. A vendégek bátran játszottak, kihasználták a megingásainkat.
Ricardo Moniz: Az első gól után után némileg visszaesett a csapat játéka, de a mezőkövesdiek egyenlítése után ismét újítani tudtak a futballistáink, mert mindvégig hittek benne, hogy bátran kell támadniuk. Nagy erény, hogy játékosaink a kilencvenedik percben is képesek sprintelni.

A MOL MAGYAR KUPA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK TOVÁBBI PROGRAMJA
Március 1.
17.00: Budafoki MTE (NB II)–Kisvárda Master Good
20.00: Paksi FC–Vasas FC
Március 2.
20.00: Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC

Kapcsolódó írásaink