Sport

Teljessé vált a futballválogatott 2023-as programja

Szeptemberben a csehek látogatnak a Puskás Arénába

A Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, kivel játssza a válogatott szeptemberben, az Európa-bajnoki selejtezők szempontjából szabadnapján, kötelező felkészülési mérkőzését. Ezzel véglegessé vált a 2023-as év menetrendje.

Teljessé vált a futballválogatott 2023-as programja
A magyar válogatott a görög elleni, novemberi, budapesti mérkőzés előtt
Fotó: mlsz.hu

Marco Rossi csapata március 23-án, a Puskás Arénában játssza első idei mérkőzését, felkészülési mérkőzésen Észtország csapatát fogadja. Négy nappal később megkezdi szereplését a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben, ugyancsak Budapesten, a legnagyobb magyar arénában látja vendégül a bolgár együttest.

Júniusban két találkozó, két Eb-selejtező szerepel a programban, előbb 17-én, Podgoricában Montenegró, majd három nappal később, ismét itthon, Litvánia lesz az ellenfél. A nyári szünet után, szeptember 7-én jön a szerbek elleni csoportrangadó Belgrádban, majd 10-én Csehország válogatottja következik, az év második hazai felkészülési mérkőzésén.

Októberben 14-én Szerbia játszunk a Puskás Arénában, majd Marco Rossi csapata Vilniusba utazik, a litvánok elleni újabb Eb-selejtezőre. Ez a sorozat november tizenhatodikán Szófiában a bolgárok és november 19-én, Budapesten, a montenegróiak ellen fejeződik be.

A magyar labdarúgó-válogatott így a tervek szerint tíz mérkőzést játszik 2023-ban, nyolc Eb-selejtezőt és két barátságos találkozót.

Kapcsolódó írásaink