Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb: Nógrádi Bence hatodik 500 méteren

Nógrádi Bence hatodik helyen végzett 500 méteren a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság szombati napján, míg Jászapáti Petra 10. lett, mivel a kisdöntőben nem állt rajthoz.

Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb: Nógrádi Bence hatodik 500 méteren
Nógrádi Bence a rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokság férfi 500 méteres versenyének döntőjében
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A pekingi olimpián szerepelt 20 éves versenyző pályafutása eddigi legnagyobb sikerét könyvelhette el a fináléba jutással. A továbbjuttatások miatt hatfős mezőnyben viszont nem sikerült jól a rajtja, mert a második pozícióból visszazuhant a negyedik helyre. Ezt viszont sokáig jól tartotta, azonban az utolsó körben a másik két riválisa is megelőzte, így hatodikként zárt. Az olasz Pietro Sighel rajt-cél győzelemmel diadalmaskodott az 1500 méteren győztes holland Jens van 'T Wout előtt.

A nőknél Jászapáti Petra a szerencsétlen elődöntős bukása után a kisdöntőben nem állt rajthoz, de az MTI információja szerint bokasérülése ellenére vállalja a szereplést a női váltó elődöntőjében. A sprinttáv negyeddöntőjében kiesett Bácskai Sára Luca 16., míg a selejtezőben búcsúzott Kónya Zsófia 22. lett.

A győzelmet már-már szokásos módon a holland Suzanne Schulting szerezte meg, aki sorozatban harmadszor nyert Eb-aranyat ezen a távon. Pedig a hazai közönségkedvenc, a sprinttávon 2019-ben Európa-bajnok Natalia Maliszewska mindent megtett az aranyéremért, többször próbálkozott előzéssel, de nem járt sikerrel a női mezőny egyeduralkodójával szemben. A lengyel klasszis – aki a sajtószobában melegített be súlyzókkal és helyből távolugrással – sírva fakadt a célba érkezést követően.

Eredmények:


Férfi 500 m:
1. Pietro Sighel (olasz) 41.514 mp
2. Jens van 'T Wout (holland) 41.631
3. Reinis Berzins (lett) 41.915
...6. Nógrádi Bence 42.192
...22. Tiborcz Dániel
Talabos Attilát a selejtezőben kizárták.

Női 500 m:
1. Suzanne Schulting (holland) 43.825 mp
2. Natalia Maliszewska (lengyel) 43.938
3. Arianna Valcepina (olasz) 44.011
...10. Jászapáti Petra
...16. Bácskai Sára Luca
...22. Kónya Zsófia

Kapcsolódó írásaink